Kultur- och fritidsförvaltningen, Ung fritid

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Utifrån ett gediget processarbete där ungdomar, fritidsledare och chefer varit delaktiga har vi nu skapat en organisation och etablerat arbetssätt för en än mer kvalitativ öppen ungdomsverksamhet som ska bygga på ungas delaktighet, vara tillgänglig, jämställd och attrahera fler unga.

Beskrivning av verksamheten
Kultur och fritidsförvaltningens framtidsbild kan sammanfattas som ”Vi berikar livet i Haninge” och vi rustar barn och unga för vuxenlivet. Vår målbild betonar vikten av att som ung få vara den du är och bli den du vill vara! Unga i vår verksamhet bemöts av engagerade och kompetenta fritidsledare som verkar för delaktighet och trygghet i en tillgänglig och jämställd miljö. Vi jobbar med att utifrån ungas önskemål, initiativ och behov skapa nya och utvecklande aktiviteter.

Delaktighet och inflytande är grundläggande värden för oss när våra barn och ungdomar är med och formar verksamheten med dig som fritidsledare som coach. Utifrån ungas livsstil, olikheter, aktuella trender och önskemål skapar vi en attraktiv mötesplats där unga i åldrarna 10-12 och 13-19 trivs och utvecklas. 

Vi söker fritidsledare till våra fritidsgårdar, till mobila verksamheten  och till 16+-verksamheten

Ditt uppdrag
Som fritidsledare hos oss leder och stimulerar du barn och unga till att bli medskapare i sin egen fritid med målet att de ska pröva nytt och utveckla fler intressen. Arbetet innebär ansvar för att planera, dokumentera, genomföra och utvärdera aktiviteter och verksamhet.

I den mobila verksamheten kommer du ha kommunen som arbetsplats och söka upp unga för aktiviteter och verksamhet. Du kommer samarbeta med såväl kollegor som andra samverkanspartners och samarrangera aktiviteter med både civilsamhälle samt näringsliv. I tjänsten ingår även att arbeta med att skapa trygga och inkluderande mötesplatser för unga samt givetvis ansvar för att sköta kontinuerliga rutiner i verksamheten.

Arbetsuppgifter som kan förekomma är också att leda projekt och hålla i arrangemang samt delta i arbetsgrupper. Vi strävar även efter att omvärldsbevaka och utveckla vår kompetens inom fritidsledarrollen genom att tex följa aktuell forskning, satsa på fortbildning och studiebesök för att lära och inspireras

Dina kvalifikationer

 • Fritidsledarutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren anser ger likvärdig kompetens
 • Kunskap om att skapa meningsfulla aktiviteter i samverkan med barn och unga
 • Kunskap om att arbeta med och för delaktighet och inflytande för ungdomar
 • Förmåga att arbeta relationsbyggande och med förståelse och acceptans samtala och diskutera aktuella samhällsfrågor i mötet med barn och unga
 • Förmåga att skapa samverkan med både civilsamhälle samt näringsliv, som skola, föräldrar, föreningar, socialtjänst, polis etc.
 • Kunskap om olika socioekonomiska förutsättningar och hur de spelar en viktig roll i våra möjligheter att ta del av och våra val av aktivitet på fritiden
 • Kunskap om vad som bidrar till en inkluderande miljö och vad som bidrar till exkludering
 • Förstå och ha förmåga att se sociala beteenden och mönster på Internet, utifrån att sociala medier idag fungerar som en social mötesplats för ungdomar

 

Din kompetens
Vi vill att du är självgående och verksamhetsfokuserad i det dagliga arbetet. Du drivs av att skapa verklig delaktighet och se barn och ungdomar utvecklas. Det är mycket viktigt för oss att du har en personlig mognad och vill vara och fungera som en god förebild. Du är en relationsbyggare och kan skapa tillit och förtroende utifrån ett coachande och strategiskt ledarskap. Då vi arbetar med många kontaktytor och samverkanspartners, som skola, socialtjänst, föräldrar, föreningar, polis m fl är din samarbetsförmåga mycket viktig för oss. Vår behovsanpassade verksamhet ställer höga krav på såväl din flexibilitet som ditt ledarskap. Samhällets digitalisering och hur de unga hanterar den nya tekniken kommer påverka verksamheten och ställa krav på kompetens inom området.  

Vi ser det som önskvärt att du har erfarenhet av arbete på fritidsgård samt kunskap om VBE och HBTQ-frågor, liksom kunskap om jämställdhet och normkritiskt förhållningssätt och arbete. Meriterande är även projektledarerfarenhet och vana av att prata inför grupper samt kunskap om metoder för arbete med utsatta och/eller utåtagerande barn och unga.
Verksamheten bedrivs huvudsakligen under eftermiddags- och kvällstid samt helger.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett utvecklande och flexibelt arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/33
Kontakt
 • Elisabet Kvist, 08-6065441
 • Anders Kindblom, 08-6068829
 • Susanne Hoflin, 08-6068048
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb