Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi tar nya grepp inom biblioteksverksamheten i Haninge och söker för projektanställning en litteraturpedagog med fokus på läsfrämjande och uppsökande arbete.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta självständigt med biblioteken som bas men med uppsökande arbete som huvudsaklig arbetsuppgift. Uppdraget är att på bred front arbeta med föräldrar och pedagoger i fokus. Du kanske anordnar workshops för föräldrar eftersom vi ser dem som en viktig grupp för att entusiasmera till goda läsvanor? Eller anordnar någon annan aktivitet för att bidra till ökad läslust? Du kommer att ha stor möjlighet att påverka ditt arbete själv.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning vid universitet eller högskola som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har arbetat vid folkbibliotek några år med läsfrämjande arbete, har god kännedom om barn och ungdomslitteratur och intresse för ungas medievanor. Du trivs i mötet med människor, har lätt för att skapa kontakter och tycker att samarbete i olika konstellationer är givande. Du behöver vara initiativrik och se möjligheter, både vad gäller samarbete men för att också kunna skapa egna mindre eller större sammankomster för läsfrämjande. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, du är bekväm med att tala och göra presentationer i mindre eller större grupper.

Du innehar som lägst B-körkort.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. I Haninge har du närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid och klämdagar. I rollen ges du möjlighet till återkommande kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder oss av kompetensbaserad rekrytering och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 15 mars 2020
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/665
Kontakt
  • Anne Norman, 08-606 70 00
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2020-02-27
Sista ansökningsdag 2020-03-22

Tillbaka till lediga jobb