Socialförvaltningen, Arbete och Försörjning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Avdelning Arbete och försörjning består av fyra enheter, försörjningsstödsenheten, boenheten och mottagning för nyanlända, arbetsmarknadsenheten och arbetsmarknadsenheten

Rehabgruppen ligger organisatoriskt under försörjningsstödsenheten.

Försörjningsstödsenheten består av sex grupper inklusive socialförvaltningens reception. Arbetet i grupperna har olika inriktningar:

- Mottagning av nybesök vuxna

- Arbete med personer som står nära arbetsmarknaden,

- Arbete med personer som är i behov av rehabilitering, förmedlade medel och dödsbon.

- Arbete med unga vuxna i åldern 18-25 år

Vi befinner oss just nu i ett utvecklingsskede och utökar därför gruppen som arbetar med personer som är i behov av rehabilitering med två socialsekreterare under minst 6 månader.

Ditt uppdrag

Du kommer att utreda rätten till försörjningsstöd och fatta beslut enligt Socialtjänstlagen. I rehabiliteringsgruppen går arbetet ut på att få personen ifråga att komma så nära arbetsmarknaden som möjligt, alternativt erhålla sjukersättning för att på sikt bli självförsörjande.

Många av personerna i denna grupp är sjukskrivna och/eller på gång med att söka sjukersättning. Vi har tillgång till en konsultläkare som du kommer att få arbeta aktivt tillsammans med. Vi arbetar även mot Arbetsmarknadsenheten och Resursrådet som innebär en samverkan myndigheter emellan och som du kan bolla dina ärenden med. Du kommer även att samarbeta en hel del med Missbruksenheten och socialpsykiatrin samt andra aktuella instanser som krävs, för att få personen ifråga att så snart som möjligt komma ut i egen försörjning. Mötet med sökanden ska alltid präglas av ett gott och respektfullt bemötande, professionalitet och hög rättssäkerhet. Arbetet kan ibland vara en utmaning men det är samtidigt mycket spännande och lärorikt!

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är socionom.

Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ha god samarbetsförmåga då du kommer att ha kontakt med många interna och externa samarbetspartners såsom arbetsförmedling, försäkringskassa, psykiatri och primärvård.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd är önskvärt och erfarenhet av tidigare arbete inom kriminalvården, missbruk och/ eller psykiatrin är meriterande.

Det är viktigt att du har ett genuint intresse för att arbeta med denna typ av klientel, då flertalet av personerna i rehabiliteringsgruppen ofta står mycket långt ifrån arbetsmarknaden och har ett långvarigt behov av försörjningsstöd bakom sig pga ovan nämnda svårigheter.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett viktigt spännande och utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med trevliga och kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast/ enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/462
Kontakt
  • Madeleine Nilsson, 08-606 86 21
  • Sven Svensson, 08-606 76 86
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Tillbaka till lediga jobb