Utbildningsförvaltningen, Svartbäcksskolan, Grundsärskola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Svartbäcksskolan är en skola med fokus på eleverna och deras framtid. Vi strävar efter en kombination av stabilitet och tradition samtidigt som vi är en verksamhet som vågar tänka nytt, tänka framåt och tänka stort. Vi värdesätter egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet och stort engagemang. Svartbäcksskolan är en F-6 skola med tillhörande grundsärskola åk 1-6 med ca totalt 530 elever.

Skolan ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet.

Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda relationer och kunskapsresultat. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling av verksamheten där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan.

Vi kallar oss för hälsans skola och är ”sockersmarta”. Vi satsar på näringsriktig kost och vår skolrestaurang är återkommande nominerade i White guide junior.

 

Ditt uppdrag

Att vara pedagogiskt ansvarig för grundsärskolans fritidshem som består av 25-35 elever. Fritidshemmet ligger tillsammans med fyra skolklasser i en egen paviljong på skolgården. Två av klasserna läser mot inriktning ämnen och två mot ämnesområden. Vi vill att du driver en utveckling av fritidsverksamheten där såväl små aktivitetsgrupper finns inom Bikupans lokaler samt att erbjuda lite större och utmanande aktiviter tillsammans med elever i grundskolans fritidshem. Till din hjälp har du kunniga och erfarna elevassistenter som redan nu bedriver roliga och lärorika aktiviteter. Du liksom elevassistenterna arbetar i en av klasserna på skoltid och får på så sätt en helhetbild av elevernas lärande vilket fortsätter under fritidsverksamheten. Du kommer att samarbeta med grundskolans fritidspersonal, klasslärarna, samordnare och elevassistenter.Det här söker vi hos dig

  • Lärarlegitimation för att undervisa i fritidshem eller förskollärare med lärarlegitimation.
  • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning och andra funktionsnedsättningar som autism, adhd m.m
  • Kunskap och erfarenhet av AKK= alternativ kompletterande kommunikation
  • Tydlig ledare som samtidigt är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta
  • En strukturerad organisatör
  • Personlig lämplighet

Vi utökar vår verksamhet vilket innebär att spektrat gällande elevernas olika behov blir bredare. Vi står inför utmaningen att tillhandahålla en mer inkluderande skola och fritidshem där alla elevers möjligheter till utveckling ska stimuleras. Vi behöver dig som med kunskap om grundsärskolans elever är en tydlig ledare, organisatör, som har god kännedom om fritidshemmets uppdrag och därmed kan leda en strukturerad inkluderande verksamhet tillsammans med grundskolans fritidspedagog. Tillsammans utvecklar ni den mångfald som skolan vill uppnå.

Det här kan vi erbjuda dig

Du får ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du har möjligheten att vara med och skapa en meningsfull och inkluderande fritidsverksamhet för morgondagens skola. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, klämdagar.  

I rollen som fritidsansvarig ges du möjlighet till handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019 08 12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vendelsö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/364
Kontakt
  • Eva Björkqvist, 08-606 71 42
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Tillbaka till lediga jobb