Kommunstyrelseförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Ditt uppdrag
Som kommunikatör tillhör du kommunstyrelseförvaltningen och rapporterar till kommunikationschefen men har utbildningsförvaltningen som ditt bevakningsområde. Du sitter fysiskt placerad på utbildningsförvaltningen tillsammans med en kommunikationsstrateg och en kommunikatör som är kopplade till förvaltningen. 
Du arbetar med både förvaltningsspecifik och kommungemensam kommunikation..

Ditt fokusområde kommer att vara intern kommunikation. Du ska se över organisationens interna kommunikationsbehov med fokus på intranätet i första hand och utifrån behoven utveckla en bra informationsstruktur och effektiva nyhetsflöden. Det innebär bland annat att ta fram en struktur för styr- och ledningskommunikation och skriva nyheter och notiser. Du arbetar målgruppsanpassat med struktur, innehåll och teknik. Många interna nyheter kan också vara av externt intresse varför du ibland behöver arbeta kanalövergripande.

Vidare stöttar du förvaltningens personal, särskilt de lokalt utsedda webbredaktörerna, i att utveckla sin kommunikationsförmåga. Du kommer också att utgöra ett stöd för den förändringsprocess som organisationen påbörjat, i samråd med verksamhetsansvarig och kommunikationsstrateg. 

Som kommunikatör kan du ha en koordinerande/samordnande funktion och du jobbar aktivt med att bygga ett konstruktivt samarbete med dina kollegor.

Du, kommunikationsstrategen och den andra kommunikatören utgör tillsammans ett team som stödjer varandra i det dagliga arbetet.

 Kvalifikationer
- Akademisk examen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan jämförbar utbildning
- Minst fem års arbetslivserfarenhet av intern kommunikation, inklusive förändringskommunikation, och digital kommunikation; operativ och strategisk
- Erfarenhet av olika typer av kommunikation; sociala medier, webb, film, text
- Erfarenhet av att utvärdera kommunikativt arbete
- Erfarenhet av projektarbete och projektstyrning
- Erfarenhet av planering och styrning av digital kommunikation
- Erfarenhet av Episerver eller annat publiceringsverktyg

Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. 

Personliga kompetenser
Du är duktig på att strukturera och planera ditt arbete och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.  Du har förmågan att lyssna och är duktig på att bygga nätverk och relationer. Vi tror att du är effektiv och kan hantera många parallella engagemang i ett högt tempo. Vidare kan du identifiera och initiera relevant arbete samt delegera både internt och externt vid behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid val av medarbetare.

Vi erbjuder dig
Utvecklas med oss i ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Tjänsten är en visstidsanställning, från den 1 september 2019 till den 29 februari 2020.

Kontakt 
Vid frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta kommunikationsstrateg Ingeborg Granlund, ingeborg.granlund@haninge.se eller 08-606-50 46. Fackliga företrädare nås genom växeln i Haninge kommun, 08-606 70 00.

 Välkommen med din ansökan!  

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-02-29
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Den 1 september
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/316
Kontakt
  • Ingeborg Granlund, 08-606 50 46
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-05-26

Tillbaka till lediga jobb