Socialförvaltningen, Barn och Unga, Ensamkommande

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Enheten ensamkommande barn ansvarar för samtliga minderåriga som anvisas till Haninge kommun utifrån kommunens överenskommelse med Migrationsverket. Målet med verksamheten är att säkerställa att barnen/ungdomarna erbjuds ett tryggt och välfungerande omhändertagande samt en god integrering i det svenska samhället. Enheten präglas av god stämning samt engagerade och kunniga medarbetare.

Vill du vara med och fortsätta att utveckla Haninge kommuns mottagande av ensamkommande barn?

Barn och ungas vision: Här vill man arbeta! - Vi vet vad vi gör och är redo att möta framtiden!

Vi är på till ett bättre liv tillsammans

Enheten söker nu en socialsekreterare för ett vikariat då en av våra medarbetare går på föräldraledighet, i ca 1 år finns möjlighet till förlängning.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare ansvarar du för handläggning av utredningar och uppföljning av insatser enligt SoL och LVU. Arbetet innebär ett nära samarbete med barnets gode man och med det professionella nätverket utifrån barnets behov.

Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning är meriterande
  • Kunskap om BBIC

Din kompetens

Som socialsekreterare är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med kollegor, gode män och andra samarbetspartners.

Du har lätt för att skapa goda relationer och du är lyhörd och tydlig i din kommunikation.

Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning och barns utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid. Vi har extern handledning.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/690
Kontakt
  • Frida Bernhardsson Enhetschef, 08-606 50 37
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-20

Tillbaka till lediga jobb