Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Fredrika Bremergymnasiet ligger centralt i Haninge, ca 10 minuters promenad från pendeln. Vi har närhet till skärgården samt flera grönområden, såsom Rudans gård och Tyresta nationalpark. Vi tycker att det är viktigt med rörelse i skolan och jobbar aktivt med det. Skolan har drygt tvåtusen elever uppdelat på 13 olika program.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara en av skolans tre specialpedagoger, med särskilt ansvar för utbildningarna inom Barn- och fritid, Fordon, El och energi samt estetiska programmet. Du arbetar i skolans team 3, där även kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt biträdande rektor finns representerade. Teamet möts tre gånger i veckan, då lärare bokar in sig och kommer och pratar om elever. Du bidrar då med det specialpedagogiska perspektivet i våra tvärprofessionella diskussioner. Vi kallar modellen för konsultativ elevhälsa och vill med vår modell nå elever så tidigt som möjligt. Vi eftersträvar att eleven ska ha många vägar för att nå elevhälsan, men personalen endast en. Vi vill på detta sätt undvika att det blir dubbla spår i elevhälsoarbetet.

I tjänsten ingår sedvanliga uppgifter för specialpedagog; såsom skriva utredningar och åtgärdsprogram, ha trepartssamtal med lärare/elev, vara en länk mellan elev och lärare eller mellan elev och föräldrar osv. Du handleder även andra pedagoger och lärare i deras arbete med eleverna.

Det här söker vi hos dig

Du ska vara legitimerad specialpedagog, gärna med erfarenhet från gymnasiet. Vi önskar att du som söker har ett positivt, lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har lätt för att skapa goda relationer, med elever, föräldrar samt personal. Du ska ha goda datorkunskaper, vana vid att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel och god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. I vår närmiljö finns, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov. Våra ledord är Kunskap, Engagemang, Mångfald och Innovation.

Hela elevhälsan på vår skola kommer under läsåret att genomgå SPSMs utbildning “Att höja skolans elevhälsokompetens. Ett processarbete för likvärdig utbildning”. Vi önskar att du också vill delta i utbildningen och i utvecklingen av vårt arbete.

Haninge kommun tillämpar tobaksfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

OBS! Vid frågor gällande tjänsten kontakta Malin Birkare, chef för elevhälsan, på telefon 070-273 84 52 eller mail malin.birkare@haninge.se

 Den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober 2018 eller efter överrenkommelsen
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/469
Kontakt
  • Robert Aspfors, 08-606 70 00
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2018-09-04
Sista ansökningsdag 2018-10-04

Tillbaka till lediga jobb