Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss!

Svartbäcksskolan är en F-6 skola med tillhörande grundsärskola med ca 530 elever. Skolan ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet.

Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda kunskapsresultat.

Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Vi kallar oss för hälsans skola där hela individen står i fokus för lärandet. Vi har förstelärare som tillsammans med skolledningen leder det pedagogiska utvecklingsarbetet genom kollegialt lärandet med fokus på att nå våra gemensamma mål. Vi utgår från samtalsmetoden CPS i vårt arbete med eleverna. CPS är en metod för bland annat konfliktlösning som utgår från förhållningssättet att barn gör rätt om de kan.

Vi kan stoltsera med att vi har digitala lösningar för alla klasser på skolan med SmartBoards i alla klassrum och en väl utvecklad digital undervisning. På lågsstadiet använder vi Ipads och Chromebooks och på mellanstadiet arbetar vi mestadels digitalt, då eleverna har egna Chromebooks.

Maten i vår skolrestaurang är hemlagad av våra kockar och vi är återkommande nominerade i White guide junior.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som biträdande rektor ingår att höja elevernas resultat och måluppfyllelse. Du kommer att ha personal-, elev-, planerings-, kvalitets- och utvecklingsansvar för åk 4-6. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp bestående av rektor samt ytterligare två biträdande rektorer. Tillsammans leder och fördelar vi arbetet och utvecklar strategier för ökad måluppfyllelse samt utveckling av verksamheten för både elever och personal. Du kommer också att ingå i skolans elevhälsoteam som består av skolledning, specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska och skolpsykolog. På uppdrag av rektor kan du även komma att ansvara för ett eller flera övergripande ansvarsområden på skolan.

Det här söker vi hos dig

Du ska ha erfarenhet av att arbeta som skolledare. Slutförd rektorsutbildning är meriterande liksom goda kunskaper i och erfarenheter av att leda digitalisering inom skola.

Personliga egenskaper som värdesätts är god samarbetsförmåga och att du är en kommunikativ och tydlig ledare. Du har förmågan att bygga goda relationer till personal, elever och vårdnadshavare. Du är inspirerande och initiativtagande, strukturerad och självgående. Som skolledare är du mål- och resultatorienterad, tydlig och strategisk. Kreativitet och möjligheten att se nya lösningar är också förmågor som värdesätts.

Det här kan vi erbjuda dig

  • Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.
  • Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid samt möjlighet till semesterväxling.
  • Friskvårdscheckar, 2000:-/år

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, erfarenhet efterfrågas.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/458
Kontakt
  • Helen Kaaling, 08-606 71 50
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-07-26

Wróć do ofert pracy