Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg, Vuxenenheten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Vuxenenhetens ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer som lever med beroende eller annat problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv.

Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privat regi, samt följer upp insatser. I vårt utredningsarbete är MI det självklara förhållningssättet och vi samarbetar med många olika utförare både i egen och privat regi.

Vi är en del av Avdelningen IFO-Individ och familjeomsorg. Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet.

På vår enhet arbetar 4 st. socialsekreterare med fokus på unga vuxna ålder 18-24 år. 9 st. socialsekreterare med fokus på 25 år och uppåt, samt 6 behandlare, 1 specialistsocionom, 1,5 st. gruppledare samt 2 vård-och stödsamordnare.

Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta sammansatta behov.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Ditt uppdrag

 • Ditt uppdrag är att utreda och bedöma behov av insatser och vård enligt SoL och LVM tillsammans med den enskilde planera insatser samt följa upp.
 • Att kontinuerligt arbeta för att uppnå rättssäker och likställd biståndsbedömning.
 • Stort fokus ligger på samverkan både externt och internt och du kommer leda vårdplaneringar och andra nätverksmöten.
 • Vi vill utveckla ett ännu mer samordnat och teambaserat arbetssätt för att bättre möta individens behov hemma i kommunen.
 • Att bidra till verksamhetsutveckling och enhetens planering enligt ledningssystem.
 • Du kommer utgöra en viktig del i denna utveckling.

Det här söker vi hos dig

 • Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • Du har erfarenhet av myndighetsutövning för vuxna med missbruk och beroende (SoL och LVM) har kunskaper i MI och utredningsarbete med stöd av ASI.
 • Du är utvecklingsorienterad och brinner för ett kunskapsbaserat och systematiskt arbetssätt med den enskilde i centrum.
 • Dokumentation är en viktig del av arbetet och du behöver vara strukturerad och ha god förmåga att uttrycka dig i skrift.
 • Särskilt viktiga målgrupper för oss är unga vuxna och personer som har samsjuklighet och omfattande behov och vi ser gärna att du har erfarenhet av någon av dessa målgruppen
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsmiljö med omfattande möjlighet att vara med i utveckling och påverka verksamheten och enhetens arbete i framtiden.

Om du jobbar hos oss så får du dessutom stora möjligheter till professionell utveckling och kompetensutveckling i vardagen. Enheten har en egen specialistsocionom som jobbar med metodutveckling för en evidensbaserad praktik. Hens uppdrag är också att på olika sätt stötta handläggare i att utveckla sitt utredningsarbete, tex genom att hålla metoddagar och handleda kring metoder. Som ny får du också en mentor och kommer att delta i ett strukturerat introduktionsprogram.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vill du veta mer kontakta:

Gruppledare Jesper Bjurström, jesper.bjurstrom@haninge.se

tel: 08-606 82 82

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

 

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/455
Kontakt
 • Jesper Bjurström, 08-606 82 82
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-08-02

Wróć do ofert pracy