Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Nakterhusskolan växer och söker ytterligare lärare!

Nakterhusskolan i Vega öppnade sina dörrar för första gången i augusti 2020. Sedan dess har vi vuxit och i dagsläget har vi 400 elever på skolan, fördelade mellan förskoleklass och åk. 1-6. På skolan arbetar idag 50 engagerade medarbetare. Inför hösten växer vi och kommer då vara ca. 450 elever.  

Inför nästa läsår söker vi nu en kompetent och engagerad lärare som ska ansvara för undervisningen i trä- och metallslöjd

Under nästa läsår omfattar tjänsten 50 % (fördelat på tre dagar), därefter kommer tjänsten utökas i takt med att skolan fortsätter att växa. 

Då skolan är relativt ny och träslöjd bara har bedrivits i våra lokaler under två läsår ges du möjlighet att utforma slöjdverksamheten från grunden och kommer även ansvara för att slöjdsalen fortsätter att utrustas på ett bra vis. Skolans slöjdsal är ny, har gott ljusinsläpp via stora fönsterpartier och ligger i direkt anslutning till textilsalen. Som sökande ser du slöjdämnet som ett ämne och ser ett tätt samarbetar med textilläraren som ett naturligt arbetssätt.  

Vill du vara med och bidra till den fortsatta uppbyggnaden av en välfungerande skola där studiero, trygghet och trivsel står i fokus? Där ansvarskultur, sammanhållning och engagemang utgör stöttepelarna och där höga och positiva förväntningar ställs på elever, vårdnadshavare och medarbetare? Bra, då är du varmt välkommen med din ansökan! 

Nakterhusskolan ligger centralt i Vega med direkt närhet till goda kommunikationer. Pendeltågstationen i Vega ligger ca. 250 meter från skolan.

Våra lokaler innefattar förutom ljusa och välutrustade klassrum ett eget tillagningskök, idrottshall, musiksal, slöjdsalar, bibliotek och givetvis en ny och fin slöjdsal. 

Nu söker vi dig som vill ges möjlighet att vara med och utforma verksamheten och bygga en väldigt bra skola från grunden!

Arbetsuppgifter

Som lärare på Nakterhusskolan ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning/utvärdering av undervisningen. Du ansvarar för det dagliga arbetet med eleverna och att eleverna når uppsatta mål.

I samarbete med skolledning och kollegor tar du ett gemensamt ansvar för alla skolans elever, verksamhetens uppbyggnad och utveckling och du arbetar för att skapa en god atmosfär och stämning i dina grupper, liksom på skolan i allmänhet.

I ditt dagliga arbete tillsammans med eleverna hittar du individuella lösningar och upplägg utifrån elevernas behov och förmågor. En varierad och anpassad undervisning är en självklarhet för dig. 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med ämnesbehörighet i slöjd.

Du är en engagerad, driven och positiv person som hittar kvalificerade lösningar på eventuella utmaningar. Du är strukturerad och samtidigt kreativ. Du förstår vikten av fungerande relationer med elever och deras vårdnadshavare. Du är självgående men värdesätter också betydelsen av att ha goda kollegor i din omgivning, som du gärna samarbetar med. 

Intervjuer kommer ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/116
Kontakt
  • Henrik Engebretzen, 08-6069630
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-03-19
Sista ansökningsdag 2024-04-10

Tillbaka till lediga jobb