Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Vill du arbeta i en verksamhet som bygger på både tradition och nytänkande och präglas av omtanke, ödmjukhet och engagemang- välkommen att söka jobb hos oss.

Vi är en organisation med en lång historia, samtidigt ser vi hela tiden framåt. Nytänkande och utveckling är viktigt för oss och det präglar vår syn på ledarskap och medarbetarskap. För att utvecklas tillsammans med oss behöver du ha förmåga att hantera, använda och lära dig mer om digitala verktyg. Haninge kommun har en erkänt mycket bra äldreomsorg och med tydligt medborgarfokus. Den lokala värdegrunden för omsorgen om äldre i Haninge ger stöd och vägledning för kommunens medarbetare i deras arbete. Värdegrunden tydliggör att det är den äldre personen och dennes närstående som är fokus för detta arbete och syftar till att ge äldre personer möjlighet att leva ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Välkommen att utvecklas med oss

Hagagården vård- och omsorgsboende består av 90 lägenheter fördelat på 10 avdelningar varav 4 avdelningar med inriktning mot demens, 2 korttidsavdelningar med inriktning demens och 4 avdelningars med somatiskinriktning. På varje avdelning finns gemensamt kök, matsal, vardagsrum och tillgång till balkong eller uteplats. I huset finns tillgång till gemensam samlingsal för fest, gymnastik och andra aktiviteter, salong för hårvård och behandlingar, restaurang med lunch dagens lunch och en generös gemensam innerträdgård med bl.a. sitterplatser, planteringsbänkar/odlingslådor, promenadstigar och gåbarr. På en av avdelningarna bor katten Tusse permanent.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag som sjukgymnast/fysioterapeut är inriktad mot naturliga rörelser i vardagen. Samtidigt samarbetar teamet mycket och delar många arbetsuppgifter. Teamarbetet över yrkesgränser är viktigt.Målsättningen är att den äldre ska kunna utnyttja sina egna förmågor i det dagliga livet. I sjukgymnastens arbete ingår vardagsrehabilitering genom handledning av personal i rehabiliterade insatser och förhållningssätt, och förflyttningssituationer. Arbetet innebär också mycket närståendekontakter. Vidare kommer du att göra bedömningar, träning, behandling och aktiviteter utifrån ditt kompetensområde. Du gör bedömning av hjälpmedelsbehov och ordinerar hjälpmedel. Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med arbetsterapeuten, sjuksköterska och omvårdnadspersonal. Du kommer i huvudsak arbeta mot de fyra avdelningarna med demensinriktning och korttidsboendet.

Tjänsten avser 100% med arbetstid enligt följande: mån-fre 8-1630  

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Du har erfarenhet inom yrket och det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av äldreomsorg.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi erbjuder regelbundna yrkesspecifika träffar där vi tillsammans arbetar med utveckling av yrkesrollen i verksamheten, kompetensutvecklar och reflekterar.

Anställningsform Prosjekt 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2020-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/331
Kontakt
  • Anna-Carin Berkal, 08-606 70 00
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-05-27
Sista ansökningsdag 2019-06-24

Tilbake til ledige stillinger