Social- och äldreförvaltningen, IFO, Första linjen socialtjänst

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Första linjens socialtjänst

Haninge kommun anpassar sig inför framtidens socialtjänst och har därför inrättat en första linjens socialtjänst. Här har vi samlat tidiga och förebyggande råd- och stödinsatser med mål att kunna erbjuda kommuninvånarna hjälp i ett tidigt skede så allvarlig problematik förebyggs. Vi skall finnas nära kommuninvånarna och det skall bli enklare att komma i kontakt med socialtjänsten.

Välkommen att utvecklas med oss 

Gillar du att stödja föräldrar och arbeta förebyggande med barn i fokus? Vill du kunna göra skillnad?

Hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete, engagerade kollegor och möjlighet till utveckling.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden - Vi har tid för utveckling och rum för idéer.

Beskrivning av verksamheten 

Haninge Kommun har ett väl utvecklat föräldraskapsstöd som vi är mycket stolta över. Nu har individ- och familjeomsorgen beslutat att satsa ytterligare på tidigare och förebyggande insatser och utökar med en tjänst som föräldrarådgivare med inriktning mot ett förstärkt samarbete med förskolan.

Vårt mål är att barn och föräldrar får stöd i ett tidigt skede, stärka familjen så att de med egen kraft får möjlighet att förbättra förutsättningarna för barnet samt en ökad tillit till socialtjänsten.

Ditt uppdrag

I uppdraget som föräldrarådgivare arbetar du med förebyggande socialt arbete. Det innebär uppsökande arbete i samarbete med förskola samt annan samverkan med socialtjänsten. Tjänsten är ny och kräver initiativförmåga, kreativitet, självständighet och förmåga att skapa struktur från grunden i samverkan internt och externt. Uppdraget ska möjliggöra att det blir enklare för föräldrar att söka hjälp och stöd.

Föräldrarådgivaren kommer att arbeta i nära samverkan med kommunens övriga familjerådgivare som är placerade på familjecentralen

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Råd- och stödsamtal med föräldrar
  • Hålla föräldragrupper i t ex Komet och/eller ABC
  • Bedriva motivationsarbete
  • I samverkan med förskola upptäcka barns behov för att så tidigt som möjligt kunna erbjuda barn och föräldrar olika former av stöd

Det här söker vi hos dig

För att kunna axla rollen ser vi att du har:

  • En socionomexamen eller annan likvärdig akademisk grundutbildning.
  • Önskvärt om du har erfarenhet av arbete som föräldrarådgivare på familjecentral
  • Minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete inom barn och familj öppenvård och/eller socialtjänst.
  • Meriterande med utbildning och erfarenhet inom KOMET-programmet.

Som person ser vi att du som söker håller barnperspektivet högt. Du motiveras av att sätta barnet och familjen i fokus och samverkar med andra för att skapa de bästa förutsättningarna för barnets hälsa och utveckling. Du har stor respekt för den kunskap som finns i verksamheten och bland samarbetspartners, och förstår därför vikten av att skapa goda relationer och samarbeta för att nå resultat. Vidare är du även flexibel och har förmågan att anpassa dig efter situation, omgivning och förändrade omständigheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då delar av arbetet kan behöva utföras utanför kontorstid så kan viss arbetstid vara förlagd till kvällar. I Haninge kommun tillämpar vi årsarbetstid.

Vill du veta mer? 

Välkommen att kontakta:

Caroline Brandi, Gruppchef tel 08-606 8216 mail: caroline.brandi@haninge.se 


Vill du få en inblick i vår verksamhet eller kommunen?

Gå gärna in på vår hemsida: haninge.se

Det här kan vi erbjuda dig

Vi sitter i en nyrenoverad ljus, rymlig och mycket fin lokal, centralt i Haninge och nära kommunikationer. Vi erbjuder dig ett viktigt spännande och utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med trevliga och kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/65
Kontakt
  • Caroline Brandi, 08-6068216
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-13

Tillbaka till lediga jobb