Socialförvaltningen, Kansli, Utvecklingsstöd

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Socialförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorg samt stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Utöver det har socialförvaltningen ansvar för bland annat familjerättsfrågor, arbetsmarknadsfrågor samt flyktingmottagande. På socialförvaltningens kansli arbetar 22 personer med det gemensamma uppdraget att stöd och service till hela socialförvaltningen. Här finns specialist- och stödfunktioner som nämndsekretariat, utvecklingsledare, verksamhetscontroller, upphandlingssamordnare,  jurist och lokal- och säkerhetssamordnare. Inom kansliet finns även en administrativ enhet som tillhandahåller förvaltningsövergripande administrativt chefsstöd.

Socialförvaltningen söker nu en utvecklingsledare med fokus på digitalisering.

Digitalisering är ett av socialförvaltningens viktigaste strategiska mål, där vi tror att du kan bidra till att möta dagens och morgondagens efterfrågan på smarta tjänster, service och tillgänglighet.

Vi söker dig med drivkraft och kunskap att anta ett brett perspektiv för att öka förutsättningarna för effektivitet och innovation genom digitalisering inom socialförvaltningen. Det innebär att främja verksamhetsutveckling av befintliga tjänster genom digitalisering på bred front, men även att bidra till utveckling av nya, enklare, öppnare och effektivare tjänster och modeller. En grund är att driva förändring brett inom förvaltningen, att öka kunskapen om digitalisering och inspirera till ökad användning av digitala verktyg.

Ditt uppdrag

Du får uppdraget att ansvara för digitaliseringen inom förvaltningen, hur framtidens socialtjänst ska fungera och utvecklas med hjälp av digitala tjänster och teknik. Målgruppen är i första hand invånare där syftet är att öka service och tillgänglighet.

Ditt arbete blir att analysera dels invånarnas behov av service och dels möjligheter till effektivisering av våra verksamheter.

Du kommer att stötta ledningen med att prioritera bland planerade utvecklingsprojekt och andra aktiviteter samt bidra med beslutsunderlag inklusive nyttokostnadsanalyser.

Då uppdraget är under utveckling har du möjlighet att påverka uppdragets, utformning och vara öppen för att olika vägar kommer att prövas.

Du omvärldsbevakar inom området, genomför behovsanalyser, utarbetar förslag till strategier, planerar insatser och tjänster, leder projekt, implementering, utbildningar samt överlämnar och följer upp. Din utgångspunkt för arbetet är att involvera medarbetare i processerna. 

Som utvecklingsledare är du förvaltningens ingång och kontakt i digitaliseringsfrågor, internt och externt med andra samarbetspartner.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom lämpligt område som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget och dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete, att leda, driva, samordna och följa upp.

Goda kunskaper om IT och om hur det kan bidra till verksamhetsutvecklingen.

Du har erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med att utveckla verksamhet med hjälp av digitalisering och systemförbättringar.

Vi ser gärna att du erfarenhet av projektledning.

Kompetenser

Som person har du ett driv och är bra på att utveckla, planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt och slutför det du har påbörjat.

Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet har lätt för att samarbeta och lär ut och förklarar på ett lättförståeligt sätt. Tjänsten innebär samverkan på olika nivåer, med olika målgrupper vilket kräver en god samarbetsförmåga

Du håller dig uppdaterad på vad som händer i världen för att hänga med i utvecklingen.

Du är förtroendeingivande och kommunikativ, du har även en kreativ sida och många idéer på hur man kan utveckla det digitala i vår verksamhet.

Du har en stor egen initiativförmåga och arbetar strategiskt för att uppnå dina mål.

Du har ett helikopterperspektiv och ser hur allt hänger ihop, men du ser även hur viktiga detaljerna är.

Tjänsten kräver en god kommunikativ förmåga i såväl tal och skrift.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/374
Kontakt
  • Lena Gerlofstig, 08-606 71 91
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-05
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Terug naar vacatures