Social- och äldreförvaltningen, Beställare funktionsnedsättning och äldre

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommuns verksamhetsområde Funktionshinderomsorg är ett utvecklingsinriktat område med fokus på att skapa den bästa socialtjänsten för Haninge kommuns medborgare. Här samlas funktionshinderområdets förebyggande arbete och all myndighetsutövning samt utförarverksamhet för målgruppen. Vi rustar för framtidens socialtjänst och inrättar på beställarsidan två enheter, 1:a och 2:a linjens funktionsstöd!

Vi är en del av Social- och äldreförvaltningen och går från att vara en avdelning till ett verksamhetsområde där vår avsikt är att fördjupa och utveckla den kvalité och rättssäkerhet som är utgångspunkten för allt arbete som redan idag sker på enheten. Haninge kommun växer och organisationen genomför förändringar för att tillgodose våra medborgares behov av stöd och hjälp. Funktionshinderomsorgens helhetsansvar med både myndighetsutövning och utförarverksamhet i ett och samma område ger goda samverkansvinster, kortare och enklare beslutsvägar samt en möjlighet att enkelt ställa om utifrån behov hos målgruppen.

Vi inrättar två enheter, 1:a och 2:a linjen funktionsstöd, vilka kommer ha ett gemensamt uppdrag att utveckla det förebyggande arbetet, skapa en mottagningsgrupp och arbeta med individbaserad systematisk uppföljning samt säkra arbetssätten för att stävja välfärdsbrottslighet.

Vi söker nu dig som vill arbeta som LSS-handläggare i 2:a linjens funktionsstöd. Din roll kommer att vara en mycket viktig del i det fortsatta arbetet med att utveckla enhetens fortsatta arbetssätt kring myndighetsutövning.  

Ditt uppdrag

 • Du kommer huvudsakligen att arbeta med LSS och självständigt handlägga ärenden och utreda behov av stöd och insatser.
 • Ditt arbete kommer att bestå av att ta emot ansökningar (främst i befintliga ärenden) och genomföra utredningar för att klarlägga vilka insatser som enskilda personer har behov av för att utvecklas och nå bästa möjliga självständighet.
 • Förutom detta ingår det att delta i SIP-möten, granska fakturor samt aktivt delta i och bidra till enhetens utveckling.
 • I det dagliga arbetet ingår dokumentation, möte med brukare, samverkan externt och internt samt att delta i olika gruppmöten. 

Till 2:a linjens funktionsstöd söker vi dig som ska vara delaktig i arbetet med att förbättra arbetsprocesser för att stävja välfärdsfusk. Du ska också vara delaktig i att säkerställa kunskap om insatser genom individbaserad systematisk uppföljning (ISU) med stöd av IBIC och säkra upp arbetet kring hög kvalité och leverans på de tjänster vi beställer.

Det här söker vi hos dig

 • Vi söker modiga och engagerade LSS-handläggare som har erfarenhet av myndighetsutövning och som trivs med arbete i förändring
 • Socionomexamen alt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Teoretisk kunskap om lagstiftningarna LSS och SoL är ett krav

Meriterande

 • Erfarenhet av myndighetsutövning inom flera områden
 • Kunskap om/erfarenhet av individbaserad systematisk uppföljning
 • Kunskap om/erfarenhet av arbete mot välfärdsbrottslighet 
 • Erfarenhet av målgruppen

Som LSS-handläggare är du närvarande och lyhörd. Egenskaper som värderas högt för tjänsten är att du har lätt för att samverka och att du har ett strukturerat arbetssätt. Du stimuleras av att hitta lösningar, tänka nytt och ser till helheten. Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt.

Som medarbetare i Haninge kommun är du en ambassadör utifrån kommunens gemensamma värden. Du deltar aktivt i förändrings- och utvecklingsarbete samt visar förståelse och engagemang för det som behöver genomföras. Du bidrar till ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och du kommer gärna med goda idéer. Genom ditt medarbetarskap möjliggör du för lärande kollegor emellan och främjar din egen och dina kollegors utveckling.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår samt till Handens pendeltågsstation. Vi har tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, lediga klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. För närvarande tillämpas ett distansarbetsavtal som innebär att du bereds möjlighet att, i samråd med dina kollegor, arbeta på annan plats än kontoret två dagar per vecka om verksamheten så tillåter. I rollen ges du möjlighet till extern ärendehandledning, juridisk handledning och kontinuerlig kompetensutveckling.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta: 

Jessica Lundmark Tel: 08-606 76 81 eller jessica.lundmark@haninge.se

Hanna Örthagen Tel: 08-606 84 07 eller hanna.orthagen@haninge.se

Sara Stam Tel: 08-606 91 27 eller sara.stam@haninge.se

Emma Antonsson Tel: 08-606 82 84 eller emma.antonsson@haninge.se

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/150
Kontakt
 • Jessica Lundmark, 08-6067681
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb