Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Som konstintendent ingår du i enheten Verksamhet kultur och är en av tio medarbetare. Du arbetar nära konstpedagog, intendent för offentlig konst samt servicepersonal. Din arbetsplats finns i Haninge kulturhus i centrala Handen. Kulturhusets verksamhet inkluderar konsthall, konstverkstad, rum för scenkonst, bibliotek och kafé.

Ditt uppdrag

Som konstintendent ansvarar du för utställningarna i konsthallen i Haninge kulturhus, pedagogisk verksamhet samt programverksamhet.

Dina arbetsuppgifter handlar framförallt om planering och genomförande av utställningarna i konsthallen. Du håller i kontakten med inbjudna konstnärer och leder arbetet med installation tillsammans med en utställningstekniker. Du ansvarar även för text, kommunikation och pedagogiskt program inför varje utställning samt genomförande av vernissage. Det finns stort utrymme för egna idéer då det är du som initierar och producerar utställningarna. Vi har en ambition att öka antal besök till konsthallen och skapa ett tätare nätverk kring konsten. I dina uppgifter ingår därför även att tänka strategiskt för att nå nya målgrupper, att finna samverkansformer samt publikarbete.

I tjänsten ingår även ansvar för konsthallens pedagogiska verksamhet med timanställda pedagoger tillsammans med vår konstpedagog. Du kommunicerar med dem om planering och ekonomi. Du administrerar även en krokikurs samt en publik konstvägg i kulturhuset. Du delar tillsammans med intendenten för offentlig konst ansvar för kommunens lösa konst vilket innebär regelbundna inventeringar och även inköp av konst till kommunens arbetsplatser.

Du kommer att samverka nära sakkunniga på konstområdet men även nära andra personer som arbetar med kultur i kommunen. Du ingår i gruppen Kultursamordnare vilket bland annat innebär att delta i möten om gemensamma kultursatsningar och att arbeta strategiskt kring kommunens kulturpolitiska program. Vi är en liten arbetsgrupp och det innebär att vi hjälps åt med både stora och små uppgifter som rör kulturen. Haninge kulturhus består även av ett bibliotek och vi samarbetar kring vårt gemensamma programutbud.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen och fördjupad erfarenhet av konstområdet. Du kommer att arbeta nära Kulturhusets övriga personal och även vara i kontakt med många externa parter och därför är det viktigt att du kan samarbeta. Administrativ förmåga och noggrannhet krävs för att klara uppgifterna. Du bör ha dokumenterade kunskaper om att installera och hantera konstverk. Att uttrycka sig väl i tal och skrift är en merit och vi ser gärna att du har publicerat texter om samtidskonst.

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra medarbetare ger oss ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med hög kvalitet. Haninge kommun är finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Vår ordinarie konstintendent lämnar oss för nya utmaningar sista september och hoppas vi att du kan börja hos oss den 1 oktober.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga lokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan senast den 18 augusti. Om du har frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Ulrika Sten from den 5 augusti.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/442
Kontakt
  • Ulrika Sten, 08-606 70 00
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-07-03
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Retour aux postes vacants