Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg, Vuxenenheten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

- Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för kommunens medborgare?

- Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med  kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Kom och jobba med oss!

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Vuxenenhetens ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer som lever med beroende eller annat problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv.

Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privat regi, samt följer upp insatser. I vårt utredningsarbete är MI det självklara förhållningssättet och vi samarbetar med många olika utförare både i egen och privat regi.

Vi är en del av Avdelningen IFO-Individ och familjeomsorg. Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet.

På vår enhet arbetar 4 st. socialsekreterare med fokus på unga vuxna ålder 18-24 år. 9 st. socialsekreterare med fokus på 25 år och uppåt, 6 behandlare, 1 specialistsocionom, 1  gruppledare, 2  vård-och stödsamordnare samt 1 enhetschef. 

Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta sammansatta behov.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Uppdraget:

 • Ditt uppdrag är att ta emot ansökningar, anmälningar, inkomna handlingar samt utreda behov av insatser enligt SoL , LVM, LVU.
 • Samarbeta och arbeta motiverande med den enskilde.
 • Möta anhöriga för stöd och information om socialtjänstens uppdrag.
 • Samverka genom vårdplan, SIP etc.
 • Skriva yttranden.
 • Stort fokus ligger på samverkan både externt och internt.
 • Att bidra till verksamhetsutveckling och enhetens planering enligt ledningssystem.
 • Vi vill utveckla ett ännu mer samordnat och teambaserat arbetssätt för att möta individens behov hemma i kommunen.

 

Dina kvalifikationer

 • Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • Du har erfarenhet av olika områden inom socialt arbete och erfarenhet av myndighetsutövning för vuxna med missbruk och beroende (SoL, LVM och LVU).
 • Du är utvecklingsorienterad och intresserad av ett kunskapsbaserat och systematiskt arbetssätt med den enskilde i centrum.
 • Dokumentation är en viktig del av arbetet och du behöver vara strukturerad och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Du har förmåga till att sprida arbetsglädje och gemenskap på enheten. Du samarbetar och hjälper kollegor.
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta erbjuder vi dig:

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsmiljö med omfattande möjlighet att vara med i utveckling och påverka verksamheten och enhetens arbete i framtiden.

När du jobbar hos oss så får du dessutom stora möjligheter till professionell utveckling och kompetensutveckling i vardagen. Enheten har en egen specialistsocionom som jobbar med metodutveckling för en evidensbaserad praktik. Som ny får du ett individuellt strukturerat introduktionsprogram.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vill du veta mer kontaktar du:

Enhetschef Maria Fernström, maria.fernstrom@haninge.se

08-606 84 74

Gruppledare Jesper Bjurström,  jesper.bjurstrom@haninge.se

08-606 82 82

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/418
Kontakt
 • Maria Fernström, 08-606 70 00
 • Jesper Bjurström, 08-606 70 00
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-08-05

Retour aux postes vacants