Kultur- och fritidsförvaltningen, Miljöverkstan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Miljöverkstan i Haninge är en verksamhet som arbetar med lärande för hållbar utveckling. Våra tre biologer arbetar idag med att driva verksamheten som består av naturskola, personalfortbildning, integrationsarbete samt utomhusguidningar för allmänheten - allt med upplevelsebaserad pedagogik som arbetssätt.

Nya häftiga lokaler har just färdigställts, efter samarbete med en scenograf under våren. Lokalerna består av två rum med olika teman; ”Vattnet genom Haninge”, ”Livsstil och klimat” samt en kreativ verkstad där bara fantasin kan sätta stopp.

Lokalerna ligger i Jordbro kultur- och föreningshus och används till besök av skolklasser eller övriga grupper som bokar in sig för ett visst tema inom hållbar utveckling. Besöken är pedagogledda och innehåller teori och aktiviteter i form av övningar, interaktion med våra modeller samt kreativt arbete i verkstan. Dessa teman är under utveckling då lokalerna är nya, och det kommer att ingå i ditt uppdrag att vara med och utveckla hur lokalerna ska användas.

En mindre lokal finns även i Rudans naturreservat, där vi bedriver naturskoleverksamhet med olika teman och utomhusaktiviteter under året.

 Ditt uppdrag

Då två av våra medarbetare valt att gå vidare, söker vi två nya positiva medarbetare som vill arbeta med att fortsätta att driva och utveckla verksamheten. Arbetet består främst i att leda grupper ute och inne, genomföra utbildningar för personal inom kommunen samt hålla i olika guidningar för allmänheten. Viss administration och omvärldsbevakning ingår i tjänsten.

 Det här söker vi hos dig

Du skall:

 • vara utbildad biolog, miljövetare, lärare eller ha likvärdig högskoleutbildning
 • ha god kunskap om natur, djur, växter och miljö
 • ha erfarenhet och förmåga av att leda barn, unga och vuxna både ute och inne
 • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha datorvana

Det är bra att du är förtrogen med utomhuspedagogik som arbetssätt och att du brinner för hållbar utveckling. Miljöteknologi, östersjökunskap, botanik eller annan specialistkunskap inom miljöverkstans område är meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet inom teknik, marknadsföring och kommunikation.

Andra egenskaper du bör ha är att:

 • du är trygg som person, har god självinsikt och har personlig mognad
 • du är kreativ, innovativ och har nya pedagogiska infallsvinklar
 • du är flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar
 • du har god samarbetsförmåga
 • du är självgående

Arbetet på miljöverkstan är rörligt med mycket utomhusvistelse, vilket kräver uthållighet och en god fysik.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett fritt och rörligt arbete med möjlighet att medverka till utveckling av miljöverkstan i enlighet med kommunens mål. Friskvårdskuponger. Möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% och 80%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/540
Kontakt
 • Henrika Åström, 070-606 4288
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2017-08-29
Sista ansökningsdag 2017-10-01

Retour aux postes vacants