Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi strävar efter att bli den bästa Socialförvaltningen-vi är ”På väg till ett bättre liv” tillsammans med medborgarna.

Vi ”Har tid för utveckling och rum för idéer”.

Avdelningen Individ och familjeomsorg ska arbeta resurseffektivt och erbjuda en verksamhet som ger största möjliga nytta till målgruppen. Detta innebär att arbetsprocesser etc. ska utformas på ett sätt som gör målgruppen delaktiga och där olika kompetenser samarbetar för att i rätt tid ge målgruppen ett gott samlat stöd utifrån deras behov. Uppdragen utgår från den målgruppsinventering och kartläggning som gjorts samt analys av kostnad per brukare.

Vi söker en ekonomihandläggare till avdelningen Individ och familjeomsorg och familjerättsenheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med avdelningschef, enhetschef samt socialsekreterare och ha en stödjande roll gällande ekonomi, verksamhetsstatistik och analyser.

Som ekonomihandläggare kommer du att arbeta verksamhetsnära och ha ett samarbete med controllerenheten på ekonomiavdelningen.

Ditt uppdrag (exempel på arbetsuppgifter)

 • Kunna göra enhetschefernas rapportering för ekonomisk uppföljning, statistik, verksamhetsanalys, tyda tendenser och koppla det till prognoser som sker varje månad och inför budget
 • Vara ett stöd för enhetscheferna och avdelningscheferna
 • Ansvara för att kontrollera och följa upp av interndebiteringar av övriga ekonomiska transaktioner
 • Vara lyhörd för förändring som rapporteras ifrån avdelningschef/enhetschef/handläggare, för att dra nytta av det i budget/statistiker
 • Samverka med ekonomiassister gällande fakturaflöden, konteringar och rättelser
 • Kvalitetssäkra ekonomiskt resultat innan rapportering till ekonomiavdelningen

Det här söker vi hos dig

 • Ekonomiutbildning (utbildning ifrån universitet, högskola eller motsvarande )
 • Erfarenheter av statistik, rapporter analyser (verksamhetsanalyser), prognos och budget
 • Van vid att arbeta i olika ekonomisystem och Excel, meriterande om du har erfarenhet av Procapita och Proceedo

Din kompetens

Du är noggrann i ditt arbete och du har förmågan att fokusera på detaljer men ändå se till helheten. I din natur är du nyfiken och intresserad av socialförvaltningens verksamhetsområden och du har många idéer på hur du kan vidareutveckla tjänsten.

Du har en analytisk förmåga och vill ”borra” in dig i dina arbetsuppgifter och du tycker det är roligt att kunna påverka din egen roll.

Du har förmågan att arbeta med många och varierande arbetsuppgifter och van vid att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ

Du har en god samarbetsförmåga och är pedagogisk, du är även flexibel och kan förstå andra och olika perspektiv

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/330
Kontakt
 • Sophie Vinsonneau Rekryterare, 08-606 48 43
 • Mimmi Rockström, 08-606 88 80
 • Åsa Dahlin, 08-606 72 07
 • Maria Porshage, 08-606 82 01
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-05-22
Sista ansökningsdag 2019-06-19

Takaisin avoimiin työpaikkoihin