Upphandling Södertörn söker Upphandlare till framtidens inköpsorganisation med ”Sveriges bästa offentliga affärer”

Verksamheten
Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. I uppdraget ingår även att förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal. Verksamheten består idag av ca 25 medarbetare inom strategiskt och operativt inköp samt samordnad varudistribution. Vi bemannar kontor i båda kommunerna.

Erbjudandet
Upphandling Södertörn ger dig möjligheten att arbeta i en bred och utmanande upphandlarroll där det finns stora möjligheter både till personlig utveckling och att vara med och forma framtidens inköpsorganisation. Du kommer ingå i ett kompetent och drivet upphandlingsteam.

Vi är i en utvecklingsfas och har organiserat oss i affärsområden och med kundansvar. Just nu söker vi upphandlare till upphandlingsteamet som ansvarar för affärsområden inom varu- och tjänstesektorn, i första hand till affärsområdet Kommunikation. Inom teamet finns även affärsområdena IT, Bemanning & Rekrytering, Vård & Omsorg, Varuförsörjning, Livsmedel samt Ekonomi, Juridik & Försäkring. Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta förändringsresa. Hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att jobba i lösningsorienterade team som värdesätter ett hjälpsamt och prestigelöst arbetssätt

Inom Upphandling Södertörn får du löpande kompetensutveckling och möjlighet till omvärldsbevakning och för att kunna bidra till träffsäkra leveranser deltar vi aktivt på utbildningar, konferenser och i relevanta forum. Vi erbjuder marknadsmässig lön, tjänstepension, friskvårdsbidrag, gym, flextid och semesterväxling.

Uppdraget
I rollen ingår affärsområdes- och kundansvar. Inom ditt affärsområde planerar och genomför du i team eller självständigt upphandlingar och äger och förvaltar ingångna avtal. Som affärsområdesansvarig kommer du arbeta fram, utveckla och följa upp strategier och planering samt omvärldsbevaka. Du har en nära dialog med den egna verksamheten och kommunens leverantörer. Vi hjälper och stöttar varandra vilket innebär att du kommer att genomföra uppdrag även inom andra affärsområden. Som kundansvarig ansvarar du för en strategisk dialog med delar av organisationen och fångar upp upphandlingsbehov i ett tidigt skede och följer upp genomförda inköp. I din roll som upphandlare söker du alltid den bästa affären och söker samordningsmöjligheter. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter och du ska ha förmågan att söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Vi ser gärna att du bidrar med dina erfarenheter och idéer till att utveckla våra rutiner, metoder och processer och i rollen finns det gott om möjligheter att delta i fortlöpande utvecklingsarbete inom verksamheten.

Det här söker vi hos dig

  • högskoleutbildning med inriktning ekonomi, juridik eller annan lämplig utbildning såsom YH-utbildning med inriktning offentlig upphandling och/eller erfarenhet som kan bedömas som likvärdig,
  • vi ser gärna att du har erfarenhet av att genomfört upphandlingar enligt LOU eller annan relevant erfarenhet såsom upphandling inom privat sektor

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ och social och vi förväntar oss medarbetare som vill utveckla och utvecklas inom sitt område. Tjänstens många kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en hög analytisk förmåga och använda dig av ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen. Ett brinnande intresse för upphandling och inköp och en förståelse för rollen är en förutsättning!

För tjänsten är det viktigt med en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom upphandlingsverksamheten.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse. Vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast 2019-06-09. Ansökan sker med CV, personligt brev och indikativt löneanspråk. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontakt
För mer information är du välkommen att kontakta Susanne Pettersson, gruppchef 08-606 73 24 eller Mikael Blomberg, verksamhetschef 08-606 74 46.
 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/314
Kontakt
  • Susanne Pettersson, 08-606 73 24
  • Mikael Blomberg, 08-606 74 46
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-06-09

Tillbaka till lediga jobb