Social- och äldreförvaltningen, IOF, Andra linjens socialtjänst barn

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att att följa med på vår spännande utvecklingsresa! 

I vår anpassning inför framtidens socialtjänst har vi nu påbörjat en andra linjens socialtjänst med verksamhetsspår barn. I verksamheten möter vi de barn som har behov av samordnade och omfattande insatser som föregås av ansökan och utredning – biståndsbeslut.

Verksamheten består av grupper inom utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, familjebehandling/föräldrastöd samt administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Varje grupp leds av en gruppchef och verksamheten som helhet av en verksamhetschef. I utredningsgrupperna ska vi arbeta familje- och målgruppsorienterat med åldersgruppen 0-17 år och utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder.

Familjehemsvårdens huvudansvar är de barn och ungdomar som är familjehemsplacerade av Haninge kommun. Målet med verksamheten är att säkerställa att barnen/ungdomarna får förutsättningar till en gynnsam utveckling. För att möjliggöra detta arbetar vi i team med barnens bästa i fokus.

Vi som arbetar här är kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i grupperna. Vi vill att vårt arbete präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete.

I syfte att stärka vår kvalitet och skapa förutsättningar till att du som socialsekreterare har möjlighet att använda din kompetens resurseffektivt och med barnens bästa i fokus har vi valt att göra följande satsningar:

 • Mindre grupper med närhet till närmsta chef.
 • Vi har en struktur för att möjliggöra distansarbete för de som önskar och utifrån verksamhetens behov.
 • För ett närmare stöd i handläggning och introduktion har vi tillsatt en senior socialsekreterare.
 • Det finns en upparbetad struktur för regelbundet stöd som ärendedragningar och extern handledning.
 • Specialistsocionomer med ett verksamhetsövergripande uppdrag inom ex metodstöd, implementering och återkommande utbildningar.
 • SIP samordnare som stöd för att de barn som behöver erbjuds SIP möten.
 • Placeringssamordnare som stöd i att söka externa placeringsformer och hantera avtal.
 • Administratörer med uppdrag att avlasta och att stödja. 

Ditt uppdrag

Som barnsekreterare är du barnets/ungdomens socialsekreterare och har ansvar för att följa upp placeringen i samarbete med familjehemssekreterare, vårdnadshavare och familjehem.

 Dina kvalifikationer

 • Socionomexamen
 • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning området barn och unga
 • Erfarenhet av arbete inom familjehemsvården
 • Korrekt svenska i tal och skrift
 • Kunskap om BBIC
 • B-körkort

Din kompetens

Som socialsekreterare hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra men även att du kan arbeta självständigt.

 • Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation.
 • Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning, barns utveckling samt följer med i aktuell forskning.
 • Du är strukturerad och har förmågan att kunna organisera, planera och koordinera
 • Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnens bästa i fokus.
 • Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:                                                        

Carina Gustavsson- Gruppchef  08-606 72 13  carina.gustavsson@haninge.se

Ingegerd Forsén- Gruppchef 08-606 82 12 ingegerd.forsen@haninge.se

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/141
Kontakt
 • Carina Gustavsson, 08-6067213
 • Ingegerd Forsén , 08-6068212
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb