Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Miljöverkstan i Haninge är en verksamhet som arbetar med lärande för hållbar utveckling. Våra tre miljöpedagoger driver idag verksamheten som består av naturskola, personalfortbildning, integrationsarbete samt utomhusguidningar för allmänheten - allt med upplevelsebaserad pedagogik som arbetssätt.

Vår främsta målgrupp är grundskolan. Miljöverkstan arbetar utifrån teman som är årstidsbundna och årskursanpassade. Lärande för hållbar utveckling går ut på att förmedla handlingskompetens genom utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande. När vi inte befinner oss i naturen så arbetar vi nära den. Vi har en interaktiv utställningslokal med tillhörande verkstad i Rudans friluftsområde.

Ditt uppdrag

En av våra medarbetare flyttar i höst så vi söker nu en medarbetare som vill arbeta med att fortsätta att driva och utveckla Miljöverkstan. En del i utvecklingsarbetet är att vi nu breddar vår verksamhet och inleder ett samarbete med verksamheter inom kulturmiljö och friluftsliv.

Det dagliga arbetet består främst i att leda grupper ute och inne, genomföra utbildningar för personal inom kommunen samt hålla i olika guidningar för allmänheten. Viss administration och omvärldsbevakning ingår i tjänsten. Du blir en del i teamet och vi ställer stora krav på din samarbetsförmåga och din förmåga att resonera självständigt.

Det här söker vi hos dig

Du skall ha:

 • högskoleutbildning inom biolog, miljövetenskap, miljöpedagogik eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • god kunskap om natur, djur, växter och hållbarhetsfrågor
 • erfarenhet och förmåga av att leda barn, unga och vuxna både ute och inne
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha datorvana

Det är bra om du är förtrogen med utomhuspedagogik som arbetssätt och att du brinner för hållbar utveckling. Miljöteknologi, östersjökunskap, resiliens, humanekologi eller annan specialistkunskap inom Miljöverkstans område är meriterande.

Andra egenskaper du bör ha är att:

 • du är trygg som person,
 • har god självinsikt och personlig mognad 
 • du är kreativ, innovativ och har nya pedagogiska infallsvinklar 
 • du är flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar 
 • du har god samarbetsförmåga 
 • du är självgående

Arbetet på Miljöverkstan är rörligt med mycket utomhusvistelse, vilket kräver uthållighet och en god fysik.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett fritt och rörligt arbete med möjlighet att medverka till utvecklingen av Miljöverkstan i enlighet med kommunens mål. Friskvårdskuponger. Möjlighet till semesterväxling. Välkommen med din ansökan! Vi kommer att kalla till gruppintervju i ett första steg.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. 

Provanställning kan förekomma, 3 månader. 

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 55% (finns möjlighet till 75 % under en begränsad period)
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/361
Kontakt
 • Henrika Åström, 08-606 84 43
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-06-30

Return to job vacancies