Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Svartbäcksskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Svartbäcksskolan är en F-6 skola med fritidshem, anpassad grundskola, lärstudio samt en mindre undervisningsgrupp. 

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning grav språkstörning.

Du kommer att vara mentor i vår mindre undervisningsgrupp med cirka tio elever med uppdraget att planera och leda verksamheten tillsammans med två elevkoordinatorer. I uppdraget ingår också att ha kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare samt andra myndigheter i syfte att tillgodose det bästa för våra elever. Du tillhör ett större arbetslag med lärare i åk 4-6 där skolutvecklande samarbete sker.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning grav språkstörning, vilket är ett krav och också en förutsättning för att kunna ge det bästa till våra elever. Du har erfarenhet av att ha arbetat i en mindre undervisningsgrupp eller lärstudio. Du behöver i din profession vara balanserad, relationsskapande och utgå från en tydlighet och struktur i din planering och undervisning, men samtidig också vara kreativ och flexibel i att arbeta fram individuella lösningar för våra elever. Självklart utgår din undervisning från ett språkutvecklande arbetssätt. Du är givetvis uppdaterad i Lgr-22 och skolans styrdokument.

Du måste ha en god samarbetsförmåga då du tillsammans med elevkoordinatorerna samverkar och samarbetar för en ökad måluppfyllelse. Du besitter en mycket god kommunikationsförmåga eftersom du kommer att behöva lägga stor vikt på att skapa en trygg, stabil och tydlig miljö för våra elever och ett gott kontaktnät med vårdnadshavare, kollegor samt andra aktörer.

Då det är en känslig grupp med enbart elever i behov av extraordinärt stöd, både skolmässigt och socialt, så läggs ytterligt stor vikt på personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Som medarbetare i Haninge kommun har du fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

I rollen ges du möjlighet till handledning.

Provanställning tillämpas.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/168
Kontakt
  • Emma Lundin, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb