Stadsbyggnadsförvaltningen, Planavdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss!

Har du, precis som vi, ett brinnande intresse för utveckling och stadsbyggnad?  Då finns din nästa praktikplats hos oss på Planavdelningen i Haninge kommun. Här får du testa på att jobba tillsammans med kompetenta kollegor som vill göra skillnad redan idag - och som har väldigt roligt på vägen.

Just nu pågår ett av de mest spännande och ambitiösa stadsutvecklingsarbetena i vår kommuns historia – vi befinner oss på en resa från förort till stad och, efter pandemin, i en förändrad stadsbyggnadsarena med stora kliv framåt i digitaliseringen. I det strategiska läget mellan nya hamnen i Norvik, 20 minuter från Södermalm och med sagolik natur, landsbygd och skärgård samt engagerade Haningebor - planerar vi tillsammans fram morgondagens levande och hållbara samhälle.

Ditt uppdrag

Planavdelningen ansvarar för kommunens detaljplaner och planprogram samt deltar i arbetet med översiktsplanering och andra typer av stadsutvecklingsprojekt. Planavdelningen är indelad i tre enheter och består totalt av 24 medarbetare varav fjorton planarkitekter, tre miljöplanerare, tre enhetschefer, två plansamordnare, en stadsarkitekt och en planchef.

Som praktikant på planavdelningen kommer du få inblick i och delta i detaljplanearbeten, avdelningens övriga arbete samt inblick i hur en kommun fungerar och hur det är att jobba inom offentlig förvaltning. Du kommer också att träffa på representanter för andra avdelningar och förvaltningar inom kommunen. Vi kan erbjuda varierande arbetsuppgifter anpassade utifrån dina intressen och kompetenser.

Det här söker vi hos dig

Kvalificerande för tjänsten är:

  • Pågående universitets- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad såsom arkitekt, fysisk planerare, samhällsplanerare, landskapsarkitekt, ingenjör eller motsvarande.
  • God förmåga att uttrycka dig, i tal- och skrift.

För att trivas i rollen som praktikant bör du tycka om och drivas av samarbete. Du är målinriktad och arbetar helst i team samt tar eget ansvar för dina leveranser och strukturen som krävs för ditt egna arbete.

Du har förmåga att se helhet och vi tror att du är nyfiken och kreativ för att hitta nya lösningar samt besitter en analytisk förmåga. Du är trygg och prestigelös. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och väger in både din profil och kompetens.

Det här kan vi erbjuda dig

Genom att göra praktik i Stockholms läns sjätte största kommun, tillika utpekad som regional stadskärna i RUFS, får du möjlighet att delta i både kommunens, Södertörns och hela Stockholmsregionens kraftfulla utveckling. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt, som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver.

I Haninge har vi ambitionen att vara Sveriges bästa kommunala arbetsgivare. Här är våra medarbetare vår allra viktigaste tillgång med sitt engagemang och kompetens.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, löpspår, samt i direkt anslutning till Handens pendeltågsstation.

Varmt välkommen med din ansökan till en synnerligen meningsfull praktik och till att bli vår nya värdefulla praktikant i Haninge!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad enligt överenskommelse
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/162
Kontakt
  • Fredrik Sundberg, 08-6068785
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb