Social- och äldreförvaltningen, Särskilda boenden och hälso och sjukvård

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Som verksamhetsutvecklare inom verksamhetsområde Funktionshinderomsorg blir du en nyckelspelare i Social-och äldreförvaltningen. 

Haninge kommun är inne i en intensiv och expansiv utvecklingsfas. Vår ambition är att erbjuda den bästa servicen och vara en stad där invånarna trivs och känner framtidstro. Haninges starka attraktivitet och närhet till city, med sju pendeltågsstationer, gör att vi lockar till oss nya invånare och fler företag som etablerar sig här. Arbetet och uppgifterna på Social- och Äldreförvaltningen är en otroligt viktig del av en större helhet när vi går från förort till stad.

Social- och äldreförvaltningens verksamhet står inför en rad utmaningar:

Ny lagstiftning som kommer ställa högre krav på kunskapsbaserad socialtjänst. Ett starkare fokus på ett förebyggande perspektiv. Socialtjänsten kommer behöva göras mer tillgänglig och fler insatser kan komma att ges utan bistånd. Invånare vill vara delaktiga och erbjudas individanpassade insatser. Digitalisering och välfärdsteknik kommer att vara en naturlig del i verksamhetsutvecklingen. Kompetensförsörjning - vi behöver attrahera fler medarbetare att vilja arbeta i omsorgen.

Vi kommer vara färre som är i arbetsför ålder och vi ska försörja och stötta allt fler. För att möta de utmaningar vi står inför söker vi dig som vill bidra till att framtidssäkra socialtjänstens funktionshinderomsorg.

Ditt uppdrag

Du arbetar på uppdrag av verksamhetsområdeschef Funktionshinderomsorg som ett ledningsstöd. Du arbetar tillsammans i en stab för verksamhetsområdet med kollegor som är verksamhetsutvecklare, utvecklingssamordnare och projektledare. Verksamhetsområde Funktionshinderomsorg är ett utvecklingsinriktat område med fokus på att skapa den bästa socialtjänsten för Haninge kommuns medborgare. Här samlas hela funktionshinderområdets förebyggande arbete och all myndighetsutövning samt utförarverksamhet för målgruppen.

Ditt uppdrag blir att:

 • Leda projekt-, utvecklings- och förbättringsarbete inom verksamhetsområdet funktionshinderomsorg och social- och äldreförvaltningen, även kommunövergripande aktiviteter och uppdrag
 • Genomföra och implementera digitala utvecklingsaktiviteter som stöd till linjeverksamheten gemensamt med centrala staber
 • Ta fram underlag till tjänsteutlåtande inom verksamhetsområdet, svara på enkäter och ta fram underlag till remisser och interpellationer
 • Vara processledare i flera processer inom verksamhetsområde och förvaltningsövergripande och arbeta med verksamhetsområdets kvalitetsarbete
 • Ansvara för verksamhetskunskapen i upphandlingar i samarbete med central stab
 • Genomföra omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet Ingå i förvaltningsövergripande forum och nätverk  

Kvalifikationskrav

 • Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med för rollen relevant inriktning.

Du har erfarenhet av:

 • Att leda processer och att vara ett ledningsstöd
 • Utvecklings- och kvalitetsarbete inom socialtjänst och särskilt inom funktionshinderomsorg
 • Kunskapsbaserat och processorienterat arbetssätt med den enskilde i centrum
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift 

I den här rekryteringen är det meriterande om du har erfarenhet av:

 • Myndighetsutövning
 • Digital utveckling

Vi ser fram emot din ansökan! 

Har du frågor gällande tjänsten? Kontakta:

Anna Sörman Tel: 08-606 70 12 eller anna.sorman@haninge.se eller

Josefin Castillo Tel: 08-606 73 25 eller josefin.castillo@hanine.se

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm city. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, semesterväxling samt möjlighet till distansarbete.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/136
Kontakt
 • Anna Sörman, 08-6067012
 • Josefin Castillo , 08-6067325
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb