Social- och äldreförvaltningen, Stöd och insatser, Bemanningscentrum

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Funktionshinderområdet består av personlig assistans, boende LSS och daglig verksamhet.

Ditt uppdrag

Brinner du för att göra skillnad i en annans människas liv? Är du lugn och lyhörd med glimten i ögat, då kan arbetet som personlig assistent vara något för dig!

Är du 18 år fyllda eller äldre och ska du kanske ha ditt första sommarjobb nu eller har tidigare erfarenhet av att jobba som personlig assistent? Se hit!

Din anställning kommer ligga på bemanningscentrum som är vår egen centrala bemanningspool i Haninge kommun där våra bemanningsassistenter eller verksamhetschefer på personlig assistans kommer matcha dig hos en eller flera brukare i kommunen utefter erfarenhet och behov. Till sommaren får du ett schema att följa men vi ser gärna att du kan hoppa in och jobba redan idag för att få lära känna brukaren/brukarna och komma in i arbetet innan det är dags att gå på schema för ordinarie personal under sommaren . Arbetstiderna är varierande beroende på brukarens beslut men allt från dag, kväll, natt och helg pass.

Att arbeta som personlig assistent innebär att du är brukarens förlängda arm och ben, hjälper hen i sin vardag med allt från matlagning, på- och avklädning, personlig omvårdnad, förflyttning, städning, att ge mediciner och följa med på aktiviteter. En del brukare har dubbelbemanning hela eller delar av passet vilket innebär att ni är två personer där medan andra brukare har enkelbemanning och du självständigt jobbar hos brukaren. Ingen dag är den andra lik och det är brukaren som planerar er dag tillsammans och vad ni ska göra. 

I ditt jobb som personlig assistent är det lagkrav på dokumentation så därför är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.

Du kommer få en anpassad introduktion med en erfaren kollega hemma hos brukaren och vi arbetar i IT- system som aiai och heroma.

Intervjuer kommer att påbörjas under v. 9.

Det här söker vi hos dig

En stor del av ditt arbete kommer ske i brukarens hem eller i anslutning till hens vardag så det är viktigt att du är pålitlig, ödmjuk och respektfull inför ditt uppdrag. Du har stor samarbetsförmåga och kan lyssna in brukarens behov genom att alltid vara nära tillhands samtidigt som du håller dig i bakgrunden.

Har du vana från att tidigare jobba med trachestomi, sond/peg, hostmaskin eller gått utbildning i förflyttningsteknik ser vi detta som starkt meriterande. Det är även av stort intresse om du har kunskap eller erfarenhet om olika funktionsnedsättningar eller diabetes.

Har du en vård- och omsorgsutbildning till undersköterska eller vårdbiträde ser vi också detta som meriterande men det är inget krav.  

Stor vikt kommer läggas på personlig mognad i den här rekryteringen. Registerkontroll från polisen kommer tas inför påbörjad anställning.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Närhet finns till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Omgående eller enl. överrenskommelse.
Löneform Timlön.
Antal lediga befattningar 25
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/59
Kontakt
  • Daniel Rahm, 08-6067367
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb