Utbildningsförvaltningen, Gymnasiet, Fredrika Bremer

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss Välkommen till Haninge, kommunen med skog och hav, söder om Stockholm. Fredrika Bremergymnasiet är idag en av Sveriges största gymnasieskola med ca 2000 elever. Vi söker nu en engagerad skolsköterska som kommer att vara en del av ett av våra fyra elevhälsoteam på skolan.

 

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska kommer du att vara en viktig medarbetare i elevhälsoarbetet och ingå i ett av våra elevhälsoteam tillsammans med specialpedagog, kurator och SYV.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med elevhälsoteamet, utifrån din omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du arbetar för att skapa en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet.

I rollen som skolsköterska har du ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt kommunens basprogram och utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan.  Hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren ingår i ditt medicinska uppdrag.

Som skolsköterska på Fredrika Bremergymnasiet erbjuds du handledning i din professionsgrupp samt kontinuerliga möten i professionsgrupp med kommunens andra skolsköterskor och skolläkare för kvalitetsarbete och kompetenshöjning. Du får tillgång till kommunens metodbok som innehåller rutiner och riktlinjer.

 

Kvalifikationer

Du ska ha formell kompetens i form av vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso-och sjukvård för barn och unga eller Skövdes skolsköterskeutbildning. Vidare ser vi även att du har erfarenhet av att jobba i team med ett nära samarbete till övriga professioner på skolan.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 14 augusti 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/351
Kontakt
  • Biträdande rektor Daniel Magnusson, 08-6069153
Facklig företrädare
  • Marina Elefalk, 08-6069219
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb