Socialförvaltningen, Boende och Boendestöd, Boenden LSS

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi arbetar på uppdrag av beställarenheten och ger stöd till personer som har funktionsnedsättningar och autismspektrumtillstånd som bor i boende med särskild service i Haninge kommun. Ditt uppdrag som stödassistent utgår från LSS, där de bärande principerna för hur insatserna ska ges är självbestämmande, inflytande, tillgänglighet, delaktighet, kontinuitet och helhetssyn.

Ditt uppdrag

Som stödassistent hos oss har du ansvar för att ge stöd till personer som fått beslut om insatsen bostad med särskild service enligt LSS. Arbetet styrs, följs upp och utvecklas utifrån de individuella genomförandeplanerna. Personen ska få det stöd som han/hon har behov av, för att leva ett så självständigt liv som möjligt med god livskvalitet. Arbetet som stödassistent innebär att erbjuda våra brukare ett individuellt anpassat stöd i sitt dagliga liv vilket kan bland annat vara att stödja brukaren i aktiviteter, schemaläggning och stöd i det sociala samspelet. Allt arbete utgår ifrån de bärande principerna och ska utformas på så sätt att det stärker brukarens egen förmåga. 

Det här söker vi hos dig

Krav är undersköterskeutbildning.

Erfarenhet av arbete med personer som är beviljade insatser inom LSS är ett krav, samt dokumenterad kunskap om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande en merit.

Erfarenhet av att arbeta på LSS servicebostad.

Du som stödassistent har god självkännedom och kunskaper om professionellt förhållningssätt och kan skapa en bra relation till den enskilde.

Det är viktigt att kunna stödja brukaren i mål och delmål genom motiverande samtal.

Din kompetens

Det är viktigt för oss att du är en stabil person som kan behålla lugnet i utmanande situationer. Du har också ett lösningsorienterat, empatiskt förhållningssätt och är positiv. Vi önskar att du har intresse av att kontinuerligt uppdatera dina kunskaper inom området. Du är också flexibel, tar egna initiativ i arbetet och tar eget ansvar för din arbetssituation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är av största vikt att du kan samarbeta med övriga i teamet, gode män, anhöriga och samarbetspartners. Goda kunskaper i det svenska språket och datorvana är ett krav då vi har dokumentationsansvar.


Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/657
Kontakt
  • Anna Krüger , anna.kruger@haninge.se
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-11-04
Sista ansökningsdag 2019-11-24

Tilbage til Ledige stillinger