Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg, Vuxenenheten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

- Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för kommunens medborgare?

- Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med  kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Kom och jobba med oss! 

Vuxenenhetens ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer som lever med beroende eller annat problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv.

Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privat regi, samt följer upp insatser. I vårt utredningsarbete är MI det självklara förhållningssättet och vi samarbetar med många olika utförare både i egen och privat regi.

Vi är en del av Avdelningen IFO-Individ och familjeomsorg. Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet.

På vår enhet arbetar 4 st socialsekreterare med fokus på unga vuxna ålder 18-24 år. 9 st socialsekreterare med fokus på 25 år och uppåt, 6 behandlare, 1 specialistsocionom, 1  gruppledare, 2  vård-och stödsamordnare samt 1 enhetschef.

Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta sammansatta behov.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Uppdraget som specialistsocionom är direkt underställd enhetschef och har följande arbetsuppgifter:

  • Enhetens operative expert inom ämnesområdet
  • Vägleder och handleder medarbetare i operativa frågor och i det dagliga arbetet
  • Ansvarar för introduktion av nyanställda
  • Representerar enheten vid intern och extern samverkan
  • Förmedlar och implementerar nya kunskaper i det dagliga arbetet samt utvecklar arbetssätt och metoder som bygger på ett evidensbaserat synsätt(omvärldsbevakning, utbildning, implementering)
  • Bistår medarbetare i komplicerade ärenden

 
Dina kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och minst fem års erfarenhet av kommunal socialtjänst inom området beroende och psykisk ohälsa. Du har god erfarenhet av ASI. Du bör ha relevant vidareutbildning inom området. I arbetet som specialistsocionom bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta människor i behov av socialtjänstens stöd och hjälp på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som söker vår hjälp, därför är personlig lämplighet av stor betydelse.

Som person är du van att ta eget ansvar över din arbetsdag, planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Du är trygg i dig själv och hanterar stressfyllda situationer. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan uttrycka dig tydligt och välformulerat i tal och skrift.

 

Detta erbjuder vi dig:

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsmiljö med omfattande möjlighet att vara med i utveckling och påverka verksamheten och enhetens arbete i framtiden.

När du jobbar hos oss så får du dessutom stora möjligheter till professionell utveckling och kompetensutveckling i vardagen.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vill du veta mer kontaktar du:

Enhetschef Maria Fernström, maria.fernstrom@haninge.se

08-606 84 74

Gruppledare Jesper Bjurström, jesper.bjurstrom@haninge.se

08-606 82 82

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/417
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2019-06-14
Sista ansökningsdag 2019-07-07

Tilbage til Ledige stillinger