Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Runstensskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Bli en av oss på Runstensskolan!

Runstensskolan är en skola som har ca 250 elever från förskoleklass till årskurs 5. Vi vill att skolans alla elever ska känna trygghet, studiero och trivsel samt känna samhörighet med personal och övriga elever på skolan. Detta är grunden för att inlärning ska kunna ske. Alla elever vill lyckas och vi arbetar för att möta varje enskild elev. Vi arbetar med CPS enligt Ross Greens modell och för oss är det självklart att alla elever vill om de kan!

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en skola med hög kvalitet. Du får engagerade kollegor som brinner för sitt uppdrag, att utveckla alla elevers lärande. Vi utvecklar verksamheten ständigt och ser fram emot att du är med oss i detta. Vi arbetar med bedömning för lärande och ett formativt arbetssätt.

Ditt uppdrag

Vi söker nu en specialpedagog och SVA-lärare, i tjänsten ingår att vara tf biträdande rektor på halvtid.

I rollen som specialpedagog arbetar du med elever i åk F-5 som är i behov av särskilt stöd. Du arbetar aktivt med elever samt dokumenterar och följer upp. Du undervisar  och genomför individanpassade åtgärder med elever i klassrum, i mindre grupp och enskilt. Du ansvarar för upprättande av åtgärdsprogram och pedagogisk utredning av skolsituationen kring de elever du arbetar med. Vidare ansvarar du för genomförande och analyser av screeningar och andra kartläggningar.

Du håller dig uppdaterad om nya rön och forskning inom specialpedagogik samt delar med dig av dina teoretiska kunskaper och din pedagogiska kompetens till dina kollegor. Du är en del av skolans elevhälsoteam och deltar på elevhälsomöten med vårdnadshavare regelbundet.

I rollen som lärare i svenska som andraspråk handleder du skolans övriga lärare kring undervisning av nyanlända elever i åk 1-5, viss undervisning av elever förekommer. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i SVA utifrån läroplanen. Du följer upp, bedömer och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. Som SVA-lärare kartlägger du elevens kunskapsnivå för att planera rätt stöd och hjälp. Undervisningen sker både individuellt och i grupp i samråd med klasslärare/ämneslärare. Du arbetar ämnesintegrerat i flera av skolans teoretiska ämnen tillsammans med övriga lärare. 

I rollen som tf biträdande rektor ingår verksamhetsansvar och personalansvar. Du ingår i skolans ledningsgrupp och leder arbetet med personal och elever samtidigt som du tillsammans med övriga skolledningen driver skolans utvecklingsarbete. 

Din erfarenhet

För denna tjänst krävs att du har:

- lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk åk F-6

- erfarenhet av att specialpedagogiskt arbete på grupp- och individnivå

- kunskap i och erfarenhet av att dokumentera stödinsatser och kartlägga behov som exempelvis pedagogisk kartläggning och åtgärdsprogram

- erfarenhet av att undervisa inom låg- och mellanstadiet

 - erfarenhet av arbetsledande position som biträdande rektor

- har lång erfarenhet av elevhälsoarbete

- god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

- god digital kompetens

- god kunskap i och erfarenhet av läs- och skrivutveckling samt matematikutveckling

 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240812 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/352
Kontakt
  • Ulrika Johansson, 08-6068640
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb