Social- och äldreförvaltningen, Biståndsavdelningen, LSS barn och vuxen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommuns verksamhetsområde Funktionshinderomsorg är ett utvecklingsinriktat område med fokus på att skapa den bästa socialtjänsten för Haninge kommuns medborgare. Här samlas funktionshinderområdets förebyggande arbete och all myndighetsutövning samt utförarverksamhet för målgruppen. Vi rustar för framtidens socialtjänst och inrättar på beställarsidan två enheter, 1:a och 2:a linjens funktionsstöd!

Vi är en del av Social- och äldreförvaltningen och går från att vara en avdelning till ett verksamhetsområde där vår avsikt är att fördjupa och utveckla den kvalité och rättssäkerhet som är utgångspunkten för allt arbete som redan idag sker på enheten. Haninge kommun växer och organisationen genomför förändringar för att tillgodose våra medborgares behov av stöd och hjälp. Funktionshinderomsorgens helhetsansvar med både myndighetsutövning och utförarverksamhet i ett och samma område ger goda samverkansvinster, kortare och enklare beslutsvägar samt en möjlighet att enkelt ställa om utifrån behov hos målgruppen.

Vi inrättar två enheter, 1:a och 2:a linjen funktionsstöd, vilka kommer ha ett gemensamt uppdrag att utveckla det förebyggande arbetet, skapa en mottagningsgrupp och arbeta med individbaserad systematisk uppföljning samt säkra arbetssätten för att stävja välfärdsbrottslighet.

Vi söker nu dig som vill arbeta som biståndshandläggare SoL under 65 i 1:a linjens funktionsstöd. Enheten funktionsstöd förebyggande och myndighet arbetar med myndighetsutövning enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Enhetens uppdrag är att handlägga ansökningar från den enskilde, utreda behov av insatser, fatta beslut och följa upp insatserna. Enhetens övergripande mål är att skapa förutsättningar för ökad självständighet för målgruppen. På enheten arbetar 17 st LSS-handläggare och 3 st SoL under 65 handläggare tillsammans med stödfunktioner, gruppledare och enhetschefer.

Nu söker vi en ny medarbetare till SoL under 65.

Ditt uppdrag

 • Du kommer huvudsakligen att handlägga och utreda behov av stöd och insatser för personer med funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen. Målgruppen består av personer mellan 18-65 år som huvudsakligen har fysiska funktionsnedsättningar eller somatiska besvär.
 • Ditt arbete kommer att bestå av att ta emot ansökningar och genomföra utredningar för att klarlägga individens behov av insatser.
 • Förutom detta ingår det att delta i SIP-möten, samverka internt och externt, granska fakturor samt aktivt delta i och bidra till enhetens utveckling.
 • I det dagliga arbetet ingår dokumentation, möte med brukare, samverkan externt och internt samt att delta i olika gruppmöten.

Det här söker vi hos dig

 • Socionomexamen, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
 • Teoretisk kunskap om lagstiftningen SoL 
 • Erfarenhet av myndighetsutövning i offentlig sektor 
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift och att du är väl förtrogen med svenska språket

Meriterande

 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling av samverkan mellan socialtjänsten och vården och känner dig väl förtrogen med att leda möte för samordnad individuell planering (SIP)
 • Att du har erfarenhet av myndighetsutövning SoL
 • Att du har erfarenhet av målgruppen

Din kompetens

 • Det är viktigt för oss att du är en stabil person med god social kompetens som kan behålla lugnet i svåra situationer
 • Du är självgående, positiv och har förmåga att ta egna initiativ för att se till att arbetet flyter på
 • Du har också ett lösningsorienterat, empatiskt förhållningssätt och är tydlig och strukturerad i ditt arbete
 • Du har god samarbetsförmåga, tar helhetsansvar och lägger stor vikt vid att ge ett gott bemötande, både internt och externt

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga och erfarna kollegor. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från Stockholm city. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, lediga klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Vill du veta mer?

Gå gärna in på vår hemsida där du kan läsa mer om verksamheten: www.haninge.se

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta:

Emma Antonsson- Gruppledare tel: 08-606 82 84 eller emma.antonsson@haninge.se, 

Sara Stam, Gruppledare tel: 08-606 91 27 eller sara.stam@haninge.se

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/349
Kontakt
 • Sara Stam, 08-6069127
 • Emma Antonsson, 08-6068284
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb