Stadsbyggnadsförvaltningen, Vatten- och avloppsavdelningen (VA), Projekt

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Motiveras du av att arbeta med byggledning av VA-projekt?

Det händer mycket i Haninge inom samhällsbyggnadsområdet! Många detaljplaner och exploateringsprojekt pågår för att möjliggöra utveckling av den centrala stadskärnan, nya bostadsområden och omvandling av fritidshusområden till villabebyggelse. De kommande 10 åren beräknas kommunens utveckling medföra VA-investeringar på ca 250 Mkr/år.

Nu söker vi på Haninge Kommun och Stadsbyggnadsförvaltningen vår nya byggledare. Här får du chansen att jobba långsiktigt för att säkerställa hög kvalitet i en växande och dynamisk stad med många spännande VA-projekt.

Ditt uppdrag

Som byggledare är du kommunens representant på plats i genomförandet av projekten. Du arbetar i nära samarbete med VA-avdelningens projektledare, med målet att driva projekten i mål. Du kommer även samarbeta tätt med driftorganisationen för att säkerställa anläggningens långsiktiga kvalitet och arbetsmiljö.

Dina ansvarsområden är bland annat att:

 • Byggleda tilldelade VA-projekt från projektstart till överlämning till drift.
 • Bevaka att bygghandlingar och bolagets tekniska standard samt andra krav följs i genomförandet av projekten.
 • Leda och kalla till ekonomimöten tillsammans med projektledaren och föra protokoll.
 • Leda byggmöten och föra protokoll.
 • Sköta ekonomisk bevakning och rapportering av entreprenaden.
 • Upprätta slutkostnadsprognoser.
 • Rapportera status, avvikelser, dilemman, risker och framgångar löpande till projektledare och vid behov till intern styrgrupp.
 • Medverka vid genomgång och utvärdering samt förslag till beslut av entreprenörens ÄTA-krav.
 • Kalla samt delta vid försyn och för-, slut- och efterbesiktningar.
 • Delta i upphandlingar och i framtagande av underlag för bygghandling.
 • Ansvara för att dokumentera rutiner och driva förbättringsarbete inom ansvarsområdet.

Det här söker vi hos dig

Vi på Stadsbyggnadsförvaltningen och VA-avdelningen tycker det är viktigt att våra medarbetare är engagerade och att vi har kul tillsammans. Vi har en arbetskultur där vi stöttar varandra. Vi värderar dina personliga egenskaper och din förmåga att bygga och bevara relationer högt. Du ska vara bra på att kommunicera och skapa förtroende både internt och externt. Du ska också kunna arbeta självständigt, strukturerat och med hög kvalitet.

Vi söker dig som trivs med en bred och varierad arbetsroll och som vill använda din kompetens till att utveckla avdelningen som helhet.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har gedigen erfarenhet från branschen och har några års erfarenhet som byggledare inom VA. Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA anläggning samt har Bas U/P-utbildning. Utöver detta uttrycker du dig obehindrat i svenska i både skrift och tal. God datorvana och B-körkort är ett krav. Med din kunskap och ditt engagemang förväntas du delta i utvecklingen av rutiner och arbetssätt så att vi tillsammans skapar ett ännu bättre Haninge.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en självständig roll med spännande och varierande arbetsuppgifter på enheten Projekt, med placering i Handens industriområde (Anläggarvägen 6). Enheten är en del av stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning som har cirka 60 medarbetare och ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge. Vi har bra parkeringsmöjligheter, fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, flextid, lediga klämdagar och möjlighet till semesterväxling.

Haninge kommun vill spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra anställda ger oss bättre möjligheter att ge kommunens invånare service av hög kvalitet.

Vi intervjuar löpande till denna tjänst.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/336
Kontakt
 • Tomas Helenius, 08-6067000
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb