Social- och äldreförvaltningen, Ekonomiskt bistånd egen försörjning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Kom och jobba med oss!

Enheten ekonomiskt bistånd är en del av Individ och familjeomsorg och tillhör andra linjens socialtjänst med inriktning arbete och egen försörjning. Vårt uppdrag är att förbättra människors väg till självständighet och egenförsörjning samtidigt som vi vill möta upp den framtida socialtjänstens behov.

Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsarbete där vi fokuserar på att utveckla och förbättra våra arbetssätt och metoder. Vi arbetar med metoden MIX (Motiverande samtal och Instrument X) och i vårt arbete är MI ett viktigt förhållningssätt. Vi har ett tätt samarbete med vår Arbetsmarknadsenhet samt andra interna och externa aktörer för att stötta människor till rätt insats. Vi ser gärna att du tycker det är stimulerande och intressant att vara med och stötta oss i vårt utvecklingsarbete.

Idag arbetar ca 40 medarbetare inom enheten, där även ledning med en enhetschef och fyra gruppchefer ingår. På enheten finns också specialistsocionomer, FUT handläggare, inom avdelningen finns även verksamhetsutvecklare som har i uppdrag att arbeta övergripande över enheterna.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att pröva rätten till ekonomiskt bistånd samt att utreda, fatta beslut och ge råd- och stöd för att den enskilde ska komma vidare till egen försörjning. Rätt stöd i rätt tid för att motverka långvarigt bidragsberoende. För att lyckas med detta är det viktigt att du är bra på att samarbeta internt inom kommunen samt externt med arbetsförmedling, försäkringskassa, psykiatri och primärvården m.fl.

  Dina kvalifikationer

 • Du har socionomexamen
 • Du har god kännedom om socialförsäkringssystemet
 • Du har en god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt på svenska
 • Erfarenhet av socialt arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande
 • Erfarenhet av MI är meriterande

 Din kompetens

 • Du är utvecklingsorienterad och brinner för ett kunskapsbaserat och systematiskt arbetssätt med den enskilde i centrum.
 • Eftersom arbetet ofta innebär att möta människor i kris och med en komplex livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt. Du har en humanistisk grundsyn med tro på människan.
 • Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl.
 • När du tar beslut har du en god förmåga att se helheten och gör korrekta avvägningar, prioriterar samt väger samman all information.
 • Du har god förmåga att skapa relationer och etablera kontakt med människor i en utsatt situation.
 • Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet med uppdrag som myndighetsutövare. 
 • Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus.
 • Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm city. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, semesterväxling samt möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så ansök redan idag!

Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna:

Emmie Andersson- Gruppchef Tel: 08-606 73 17, mail: emmie.andersson@haninge.se 

Saba El Barhdadi- Gruppchef Tel: 08-606 87 50, mail: saba.elbarhdadi@haninge.se

Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se för mer information

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/324
Kontakt
 • Emmie Andersson, 08-6067317
 • Saba El Barhdadi, 08-6068750
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb