Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Höglundaskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Beskrivning

Välkommen att utvecklas hos oss! Höglundaskolan är en F-6- skola som har drygt 500 glada och kunskapstörstiga elever och ca 70 kompetenta medarbetare som alla tillsammans arbetar utifrån vår vision "Kunskapsglädje och framtidstro. Vi kan, vi vill, vi vågar".

Våra elever och/eller deras vårdnadshavare kommer från världens alla delar. Därför är det viktigt att du är kulturmedveten och intresserad av att aktivt arbeta för elevernas språkutveckling.

Vår skola som byggdes för ca 10 år sedan är vackert utformad och de ljusa moderna lokalerna bjuder in till lärande och möten mellan människor. I ett socioekonomiskt tufft område som vårt är det viktigt att skolan andas kunskap och trygghet som grund för att våga och vilja utvecklas. Detta kräver också ett medvetet, målinriktat och tidvis hårt arbete, men den dagliga belöningen från elevernas framgångar och stolthet när de lyckas, gör att vi väljer att arbeta på Höglundaskolan.

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i idrott och hälsa och som förväntas undervisa i årskurs 1–2. På Höglundaskolan möts du av ett härligt gäng elever med mycket spring i benen- Detta kräver att du på ett flexibelt och inspirerande sätt kan fånga deras uppmärksamhet genom relationsskapande och en rolig, samt lärorik undervisning.

Likaså ser vi tydlighet, struktur och förutsägbarhet som viktiga pusselbitar för att på bästa sätt möta elevernas förutsättningar, förmågor och behov. I detta sammanhang förväntar vi oss att du med dina erfarenheter också kommer bidra i ett gemensamt förhållningssätt. Oavsett var vi jobbar i skolan så tänker vi på att ha ett språkutvecklande arbetssätt då vi vet att en god förmåga att uttrycka sig och förstå, är nyckeln till såväl kunskapsmässig- som social utveckling.

På Höglundaskolan kommer du ha tillgång till en stor idrottssal med en god, sedvanlig utrustning. Så fort vädret tillåter förutsätts våra elever dock ha övervägande delen av idrottsundervisningen utomhus och samtliga elever erbjuds simundervisning antingen i kommunens simhall eller i vårt lokala utomhusbad i Jordbro där du undervisar i bassängen.

Varje år har vi gemensamma aktiviteter på skolan där du som idrottslärare är med och planerar. Du tillhör också ett arbetslag för att ta del av och bidraga till en gemensam planering och kollegialt lärande. I ditt uppdrag ingår även ett dokumentationsansvar.

Tjänsten omfattar 45% och det förutsätts en viss flexibilitet inför en schemaläggning som ska synkroniseras med övrig idrottsundervisning på skolan. Mentorskap ingår ej, men vid en eventuell organisationsförändring kan ett sådant bli aktuellt.

Att arbeta på Höglundaskolan innebär att du är med och sprider kunskap, men också bidrar i ett större samhällsperspektiv. De krävs att du ser en glädje i din yrkesroll, är flexibel i ditt förhållningssätt och sporras av utmaningar som förutsätter engagemang. Såväl dina erfarenheter, kunskaper som personliga egenskaper kommer därmed beaktas.

Du ska

- ha ett tydligt och relationsskapande arbetssätt där du utgår från den enskilda elevens förutsättningar, förmågor och behov i din undervisning.

- ha en vilja, kunskaper och ett engagemang som gör att du kan ta dig an och hantera olika pedagogiska sammanhang.

- ha erfarenhet och kunskaper om resultatuppföljning och dokumentation och se det som en naturlig del i din yrkesroll.

- ha en god förmåga att leda och inspirera elever i deras lärande.

- ha en förmåga att anpassa din undervisning för att utifrån ett kompensatoriskt arbetssätt rama in elever med särskilda behov i den gemensamma undervisningen.

- ha lätt för att samarbeta och samverka med såväl kollegor som vårdnadshavare.

- ha ett utvecklingsorienterat förhållningssätt med en vilja till kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i idrott och hälsa i          årskurs 1–2. Det är dock meriterande om du har behörighet att undervisa i fler årskurser.

Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande. Du ser relationsskapande som en självklar framgångsfaktor för varje elevs optimala utveckling utifrån dennes förutsättningar.

Du är en lagspelare som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt engagemang på skolan, samt bidrar till en tillåtande miljö i vilken man vågar misslyckas och be om hjälp. Du är inte främmande att prova nya vägar i din roll.

Som anställd på Höglundaskolan ingår du i rektorsområdet Höglundaskolan/Kvarnbäcksskolan vilket innebär en flexibel arbetsplatsplacering.

Minst två referenser efterfrågas och provanställning kan komma att tillämpas.

Inför den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Höstterminen 2024-08-12
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 45%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/308
Kontakt
  • Maria Ohlsson, 08-6068415
  • Camilla Gustafsson, 08-6067464
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb