Utbildningsförvaltningen, Förskola, Förskoleområde Brandbergen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Brandbergens förskolor består av fyra förskolor (Trombonen, Tamburinen, Trumman och Dragspelet).
Alla inom gångavstånd från varandra. Barnens rätt till ett språk är en mycket angelägen fråga för oss. I enheten arbetar vi mycket med språklig utveckling (högläsning, Widget, TAKK, Polyglutt). Vi är inspirerad av Reggio Emilia's pedagogisk filosofi. Detta gör att vi ser på barnet som medskapare av omvärlden och sitt eget kunskapande. Vi har ett projekterande arbetssätt, och använder oss av lärplattformen Unikum för att dokumentera såväl barnens enskilda lärande som gruppens lärande.
Vi skriver kontinuerligt systematiskt kvalitetsarbete kring vårt projekterande arbete.

I Brandbergen har vi närhet till naturen med fina parker och grönområden. Vi har även skogen precis inpå knuten. Enheten har en egen ateljé som pedagoger och barn besöker varje vecka.
I Haninge Kommun arbetar vi med ett kommungemensamt projektarbete ”Tillsammans genom vär(l)den”. Vår vision är att knyta ihop det projekterande arbetet med vår Verksamhetsplan, Plan för trygghetsskapande arbete, ”Minihjältar” (Hållbarhetsarbete) och årshjulets firande av traditioner.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som, tillsammans med oss i Brandbergens förskolor, vill vara med i vårt utvecklingsarbete och är en medforskande pedagog och som har barnens bästa i fokus. Som barnskötare blir du en del av det pedagogiska arbetet. Du är handlingskraftig och ser möjligheter istället för hinder. För oss är delaktighet och ägandeskap viktiga värdeord. Vi strävar efter att alla medarbetare känner att de är en betydelsefull länk. Du är en skicklig pedagog och duktig på att organisera och strukturera den dagliga pedagogiska verksamheten. Du är van att arbeta med pedagogisk dokumentation, digitala verktyg och ett utforskande projektinriktat arbetssätt. Samt värdesätter möten mellan olika språk, kulturer och människor samt ser familjerna som en viktig resurs i det dagliga arbetet. 

Arbetet innebär ett nära samarbete med vårdnadshavare och kollegor, vilket gör att det är av yttersta vikt att kunna ha professionell kontakt med familjer. Tjänsten innebär också att du deltar i det pedagogiska arbetet på avdelningen, i enlighet med läroplanen för förskolan, Haninge kommuns tankar om en likvärdig förskola och ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt.

Det är en merit om du har erfarenhet av arbete med barn med särskilda rättigheter. Även specialpedagogik och pedagogisk dokumentation är meriterande.

Krav är att du är utbildad barnskötare och gärna kurser med specialpedagogisk inriktning.

Det här söker vi hos dig

Du är utbildad barnskötare och har erfarenhet av arbete på förskola har god kännedom om läroplanen har goda kunskaper inom IT och digitalitet samt har ett tydligt fokus på det pedagogiska uppdraget. Vidare är du bra på att se helheten och att finna lösningar,  har ett genuint intresse för såväl språkliga som sociala utmaningar, är ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att se till individuella behov och förutsättningar. Du är stabil och trygg i dig själv samt har stort tålamod samt är uthållig och kreativ i mötet med barnet. Att ha professionell hållning och ett positivt förhållningssätt gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor är en självklarhet. Du har integritet, kan ta egna initiativ, är strukturerad och har god kommunikativ förmåga.

Meriterande kvalifikationer
• Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift samt digital kompetens.
• Ansvarstagande, strukturerad, lösningsfokuserad och innovativ.

Det här kan vi erbjuda dig

En engagerad, närvarande och tydlig ledningsgrupp. Du har tillsammans med dina kollegor stora möjligheter att påverka utformningen och strukturen för ett arbete. Schemalagda reflektion i arbetslaget 1,5 timmar per vecka. Vi har pedagagogista, specialpedagog, ateljérista, digitalista samt vaktmästare för området.

Som anställd i Haninge kommun har du tillgång till många fritidsaktivitet med hjälp av friskvårdsbidrag. Vi erbjuder semesterväxling samt tillgång till kommunhusets gym. Kommungemensam och intern fortbildning. Som anställd i kommunen finns också tillgång att hyra cykel genom ett förmånligt leasingavtal.

Välkommen med din ansökan som innehåller personligt brev, meritförteckning, referenser och löneanspråk. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar provanställning.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/302
Kontakt
  • Jannice Jarpe, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb