Social- och äldreförvaltningen, Handläggnings- och administrationsenheten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

All färdtjänst och riksfärdtjänst i Haninge kommun handläggs av handläggare på Biståndsavdelningens enhet för bo-samordning, bostadsanpassning och riks-och färdtjänst.

Hos oss arbetar du tillsammans med nio kollegor som har olika handläggningsuppdrag inom bosamordning, bostadsanpassning och riks-och färdtjänst. Du arbetar på vårt kontor i Haninge kommunhus. Du planerar till stor del själv din arbetsdag med bokningar av hembesök, byråbesök och utredningsarbete. Du behöver därför vara en självständig individ med känsla för struktur och prioritering. 

Ditt uppdrag

Rätten till färdtjänst regleras i lagen (1997:736). Berättigad till färdtjänst är den som på grund av funktionshinder har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationsmedel. Du kommer möta människor i alla åldrar med olika bakgrund och funktionsnedsättningar. Vi ser därför att du har ett genuint intresse för människor och ett empatiskt förhållningssätt. Allt vårt arbete och alla våra möten med människor utgår från vår lokala värdegrund som ska präglas av omtanke, ödmjukhet och engagemang.

Detta är ett vikariat till och med 2024-09-30

Det här söker vi hos dig

  • Högskoleutbildning inom socialt arbete/omsorg eller alternativ utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • B-körkort  
  • God datorvana

Du måste kunna ge god service och rätt information till dem du möter och bör därför känna till kommunens organisation och tjänster. En stor del av arbetet handlar om att inhämta information från andra professioner, såsom läkare, arbetsterapeuter, psykologer, läsa läkarintyg och andra utlåtande. I mötet med den sökande är det viktigt att vara en god lyssnare samt ha god kommunikativ förmåga. Du behöver kunna formulera dig väl i tal och skrift då färdtjänstutredningen är en mycket viktig del av beslutsunderlaget. Vi ser gärna att du har kännedom om lokaltrafikens villkor och serviceutbud.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i  trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, och rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/295
Kontakt
  • Rebecca Karlsson, 08-6069216
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb