Social- och äldreförvaltningen, IOF, Andra linjens socialtjänst barn

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utmanas och utvecklas med oss!

I vår anpassning inför framtidens socialtjänst har vi nu påbörjat en andra linjens socialtjänst med verksamhetsspår barn. I verksamheten möter vi de barn som har behov av samordnade och omfattande insatser som föregås av ansökan och utredning – biståndsbeslut. I arbetet kommer vi utgå från ett målgruppsfokus i vilket vi utreder och samordnar insatser utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder och i samverkan med andra samhällsaktörer. Verksamheten består av grupper inom utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, familjebehandling/föräldrastöd samt administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Varje grupp leds av en gruppchef och verksamheten som helhet av en verksamhetschef.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är en erfaren, social och serviceinriktad administratör. Genom att du avlastar enhetens socialsekreterare administrativa uppgifter så kan våra socialsekreterare fokusera på en trygg och rättssäker handläggning för de barn som är aktuella på andra linjens socialtjänst. Du kommer att ingå i en stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna kollegor och chef.

I ditt arbete kommer du tex att registrera beslut i verksamhetssystemet, ta registerutdrag, administrera och kommunicera beslut till utskott och nämnder. Introducera nyanställda i Life Care. Kommunicera brev, kallelser och andra dokument. Övriga servicetjänster som tillkommer kan vara:

 • Viss dokumentation
 • Föra mötesanteckningar
 • Rekvirera journaler efter beslut från delegat
 • Kopiera handlingar
 • Boka lokaler, rum och resor

Det här söker vi hos dig

 • Gymnasieutbildning med inriktning administration, ekonomi eller motsvarande.
 • Goda kunskaper i Officepaketet och IT vana. Kunskap i verksamhetssystemet Life Care är meriterande
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom myndighet i offentlig sektor
 • Du ska ha erfarenhet av att arbeta i, samt lätt för att sätta dig in i, verksamhetssystem som tex Lifecare och Heroma.

Som administratör här hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra, men du kan även arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Då du ska avlasta socialsekreterarna behöver du vara serviceinriktad och ha en hög stresstolerans. Arbetet kräver att du snabbt kan sätta dig in i de arbetsuppgifter du får och att du har förmågan att hantera flera olika arbetsuppgifter samtidigt.

För oss som myndighet är det viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

En arbetsplats som engagerar och utmanar och en arbetsgrupp som ser fram emot att du ska börja. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, lediga klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/293
Kontakt
 • Sonya Krzyzanski, 08-6067000
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb