Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Söderbymalmsskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

En av våra duktiga och engagerad lärare i matematik och no har fått en tjänst på en skola mycket närmare sitt hem. Detta gör att vi på Söderbymalmsskolan nu söker en lärare för undervisning i matematik och no-ämnena. 

Söderbymalmsskolan har årskurserna 7 - 9 och här går totalt cirka 500 elever. Vi har även en kommungemensam lärstudio. Den 1 juli 2021 flyttade vi till helt ny skolbyggnad precis i anslutning till pendeltåg, bussterminal och grönområden. Skolan är ändamålsenligt anpassad och varje klassrum har eget grupprum, interaktiva skrivtavlor, ljuddämpande elevbänkar och mycket bra digital uppkoppling. 

Söderbymalmsskolan har hittills haft runt 90 % legitimerade lärare. Vi har fem förstelärare som leder undervisningsutvecklingen på skolan. Undervisningsutveckling har pågått i sju år och vi såg resultat av insatsen direkt genom högre måluppfyllelse. Våra lärare träffas i ämnesgrupper varje vecka, på konferenstid och planerar lektioner ihop, dvs tar fram den bästa lektionen. Tillsammans diskuterar och försöker komma åt kritiska moment, öka delaktighet och utveckla vårt ledarskap.

Vi är en IT-skola och samtliga elever har egna datorer. Våra elever arbetar i Google workspace och resultaten följs upp i det digitala verktyget Unikum. På Söderbymalmsskolan har alla ett gemensamt fokus på ökad måluppfyllelse och vi värderar kunskap högt i alla ämnen. Vi har höga förväntningar på våra elever och på varandra. 

I vårt elevhälsoteam samarbetar bland annat en skolsköterska, en studie- och yrkesvägledare och tre kuratorer på heltid. Vi har ett aktivt elevråd samt ett trygghetsteam på skolan som agerar direkt om något skulle hända.  

Beskrivning av personalgruppen

På skolan arbetar ca 70 personal. I arbetsplatsundersökningar framkommer tydligt att trivseln på skolan är hög, vårt förhållningssätt till varandra nämns som en av faktorerna till detta. Vi har en stabil och kompetent lärargrupp som tillsammans vill utveckla sin undervisning och därför träffas varje vecka i ämnesgrupper för att samplanera lektioner, detta berättar vi gärna mer om. 

 

Vi har en stor skolrestaurang med ett eget tillagningskök. Våra nya ljusa moderna lokaler finns centralt i Haninge med möjlighet till avgiftsbelagd parkering och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, bussar samt till Handens pendeltågstation, endast 23 minuter från Centralen. Haninge kommun erbjuder sina anställda friskvårdskuponger och det finns ett välutrustat gym i kommunhuset som ligger 500 meter från skolan och som är gratis för kommunanställda.

Ditt uppdrag

Undervisa i matematik och no i åk 7-9. Mentorskap. Samarbete med skolans övriga lärare och personal. 

Din kompetens/kvalifikation

Du har helst lärarlegitimation. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i åk 7-9. Du har stor kommunikativ förmåga, stort tålamod och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och intresse av att samverka med dina kollegor kring eleverna. Du har ett gott ledarskap och personlig mognad. Du är empatisk, initiativtagande och känner ett starkt engagemang för alla elever. Du har grundläggande kunskaper i IT. 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2024-05-31.

Tillsättning av tjänsten är under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Anställning från och med 2024-08-12. 

Kontaktperson: Therese Gärde, rektor (08-6067706 eller therese.garde@haninge.se) eller Elisabeth Hanze, bitr rektor (08-6068870 eller elisabeth.hanze@haninge.se)

Fackliga företrädare nås via växeln 606 70 00. 

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/291
Kontakt
  • Therese Gärde, rektor , 070-6548089
  • Lisa Hanze, bitr rektor, 072-5430270
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb