Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Vega skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnade Vega skola – ett för Haninge kommun unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal samarbetar tätt i dessa lokaler  för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och innehåller allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en anpassad grundskola. I dagsläget har vi åk F-7 samt anpassad grundskola och till hösten växer vi ytterligare.  Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. 

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.  

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är behörig speciallärare med inriktning svenska och som ser möjligheterna med samverkan och samarbete med husets olika aktörer och yrkesgrupper. Du kommer ha ansvar för åk F-6 och din kollega har ansvar för åk 7-9 samt anpassad grundskola. Då skolan är nystartad krävs det att du är kreativ, flexibel, är engagerad samt har en väldigt god samarbetsförmåga och ser dig själv som en lagspelare. Det innebär att du har hög förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samt har ett driv och tar ansvar för att både utveckla en ny verksamhet tillsammans med dina kollegor, undervisningen och dina elever. Självklart är du lyhörd för det utvecklingsarbetet skolan kommer att befinna sig i under uppbyggnadsfasen de närmsta åren. Tjänsten kommer läsåret 2024 bli en heltidstjänst. 

Du har alltid ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter samt delar samhällets och skolans värdegrund. Du är lyhörd och flexibel samt känner stort ansvar för dina elever och verksamheten.

Du besitter förmågan att få övrig pedagogisk personal på skolan att växa i mötet med våra elever. Som speciallärare hos oss blir du en viktig del av elevhälsoteamet och utvecklingen av vårt elevhälsoarbete. Vi har ett kompetent elevhälsoteam som arbetar väldigt tätt ihop. 

I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att arbeta med stödundervisning för enskilda elever med särskilda behov.

Du tycker om att arbeta nära skolans arbetslag och vi söker därför dig som är intresserad av delta och bidra till ett kollegialt lärande. Genom att kommunicera och ta ansvar är du med och bidrar till en lugn, trygg och trivsam arbetsmiljö.

Du är en engagerad, driven och positiv person som hittar kvalificerade lösningar på eventuella utmaningar. Du är strukturerad och samtidigt kreativ. Du förstår vikten av fungerande relationer med elever och deras vårdnadshavare. Du är självgående men värdesätter också betydelsen av att ha goda kollegor i din omgivning, som du gärna samarbetar med.

Krav

I det utredande arbetet ska du bland annat:

  • genomföra fördjupande pedagogiska kartläggningar/utredningar
  • vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån genomförd kartläggning/utredning
  • vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord kartläggning/utredning

I det utvecklande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

  • genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov
  • ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag
  • ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger
  • vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå
  • bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag

 - Tillgång till gym i kommunhuset

 - Handledning vid önskemål.

 

Välkommen med din ansökan!

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Ht-24
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/289
Kontakt
  • Bassem Jerbi, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb