Social- och äldreförvaltningen, IFO, Andra linjens socialtjänst barn

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utmanas och utvecklas med oss!

I vår anpassning inför framtidens socialtjänst har vi påbörjat en andra linjens socialtjänst i vilket Område Barn är ett av fyra områden inom IFO. Inom vårt område möter vi de barn som har behov av samordnade och omfattande insatser som föregås av ansökan och utredning – biståndsbeslut. Vi utvecklar vårt arbete utifrån ett målgruppsfokus i vilket vi utreder och samordnar insatser utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder och i samverkan med andra samhällsaktörer.

Område Barn består av grupper inom utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, öppenvård samt administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Varje grupp leds idag av en gruppchef och området som helhet av en områdeschef. Vi är i en organisationsförändring som bland annat innebär att vi kommer gå från titeln gruppchef till enhetschef.

Som ett led i vår verksamhetsutveckling vill vi utöka med socialsekreterare vars uppdrag är att vara interna konsulter, en resurs till myndighetssidan inom område Barn. Vi söker nu erfarna socialsekreterare som tillsammans med oss vill utmanas och vara med i vår spännande utveckling.

Ditt uppdrag

 • Som socialsekreterare med uppdrag intern konsult får du tidsbestämda uppdrag inom område Barn
 • Vid behov som ex hög arbetsbelastning eller svåra och komplexa ärenden ansöker övriga grupper om extra bemanning i form av intern konsult
 • Ett uppdrag inom utredning 0-17 år innebär att du utreder barn och ungas behov av skydd och stöd samt handlägger eventuella rättsprocesser

Dina kvalifikationer

 • Socionomexamen
 • Mångårig erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning området barn och unga
 • Strukturerad dvs kunna organisera, planera och koordinera
 • Korrekt svenska i tal och skrift
 • Kunskap om BBIC
 • Kunskap om Signs of Safety
 • Körkort är önskvärt

Din kompetens

Som socialsekreterare med uppdrag intern konsult förväntas att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning, barns utveckling samt följer med i aktuell forskning. Du behöver ha en förmåga att begränsa ditt uppdrag och arbeta lugnt och metodiskt med komplexa frågeställningar.

Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnens bästa i fokus. Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi som arbetar här är kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i grupperna. Vi vill att vårt arbete präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete.

Vi har utökat vårt arbete med risk och behovsbedömningar för att upptäcka och motverka att barn dras in i kriminalitet. Vi kommer fortsätta utveckla vårt användande av evidens och kunskapsbaserade metoder som ett stöd i utredningsarbetet.

Ditt fokus kommer vara på handläggning och dokumentation av ärenden med ett minimalt deltagande i möten som rör organisation och övrig verksamhet.

Du kommer ha din tillhörighet med närmsta chef inom enheten Öppenvård-Resurs i vilken även SIG (sociala insatsgruppen) och Gröna huset (resursskola) ingår. Du kommer ärendehandledas av den chef i vars grupp du har uppdrag.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:

Åsa Lundell- Områdeschef Telefon: 08-606 84 20 eller asa.lundell@haninge.se

Christopher Wärngård- Verksamhetsutvecklare IFO Telefon: 08-606 73 10

eller christopher.warngard@haninge.se

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/282
Kontakt
 • Åsa Lundell, 08-6068420
 • Christopher Wärngård, 08-6067000
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb