Social- och äldreförvaltningen, SÄBO, Boende LSS

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Arbeta i LSS bostad i sommar!

Söker du ett omväxlande, roligt och meningsfullt arbete där du också vill känna att du gör skillnad i någons vardag? Då kan arbete i LSS bostad passa dig. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en boendemiljö som innebär att du utför stöd och service till vuxna personer med olika funktionsnedsättningar. Tillsammans med engagerade och erfarna kollegor i teamet, så gör du ett betydelsefullt arbete för enskilda personer som har beviljande insatser enligt LSS och som bor i LSS bostad, servicebostad eller gruppbostad. Verksamhetsområde Funktionshinderomsorg med området Boende, hälso- och sjukvård svarar idag för driften av 23 LSS bostäder i egen regi varav två LSS bostäder startades upp i februari.

Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss och vi vet att en bra introduktion skapar förutsättningar för dig att kunna göra ett bra arbete. När du börjar jobba hos oss så får du alltid en utförlig introduktion tillsammans med erfaren personal i grundbemanningen. Därefter jobbar du på schema eller på timmar under semesterperioden. Verksamheten är igång dygnet runt, vilket innebär arbete på vardagar och helgdagar - morgon, dag och kväll. Vi har sovande jour men vaken natt förekommer också i flera gruppbostäder.

Dina kvalifikationer och arbetsuppgifter

Arbetet är varierande och innebär att erbjuda individuellt anpassat stöd vilket kan vara att stödja i olika aktiviteter, handling, personlig omvårdnad, förflyttning, matlagning och stöd i sociala situationer. Till sommaren hör också att planera och erbjuda olika sommaraktiviteter eller utflykter till den enskilde eller till samtliga personer i LSS boendet.

  • Du har adekvat utbildning eller påbörjat utbildning t ex vård och omsorgsutbildning, eller annan pedagogisk utbildning som av oss bedöms likvärdig.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer som är beviljade insatser enligt LSS.
  • Du har god självkännedom, ett professionellt förhållningssätt och arbetar för att skapa en god relation till den enskilde.
  • Du är en person som värnar om och respekterar den enskildes privatliv, självbestämmande/egna val och delaktighet.

Dokumentation och rapportering är också en del av arbetet och det är viktigt att du har datorvana och behärskar svenska språket såväl i tal som skrift.

Det är betydelsefullt för oss att du är en stabil person och har empatiskt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du kan samarbeta med övriga i teamet, gode män/förvaltare, anhöriga och övriga samarbetspartners.

Det här kan vi erbjuda dig

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald bland våra medarbetare ger oss ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med god kvalitet.

Vi vill att medarbetare ska vara positiv, engagerad och bidra till att utveckla verksamheten genom delaktighet och ansvar.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra en god kommunikation med sökande ber vi dig ansöka via söklänken. Intervjuer, urval och tillsättning av tjänsterna sker löpande.

Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om vår verksamhet: www.haninge.se

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 10-100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/272
Kontakt
  • Stefan Ström, Verksamhetschef, 08-6067301
  • Susanne Spångberg , 08-6064822
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb