Social- och äldreförvaltningen, Arbete och försörjning, Ekonomiskt bistånd

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Vi är i ett redan pågående utvecklingsarbete där vi förändrar arbetssätt och metoder. Målsättningen är att förbättra människors väg till självständighet och egen försörjning samtidigt som vi vill möta upp den framtida socialtjänstens behov.

I dagsläget tillhör mottagningen för ekonomiskt bistånd Individ- och familjeomsorgen.

Vi arbetar med metoden MIX (Motiverande samtal och Instrument X) och i vårt arbete är MI ett viktigt förhållningssätt. Utöver att våra medarbetare får gå en grundutbildning så har vi även metodmöten gällande detta där socialsekreterarna tillsammans med en handledare tillsammans delar erfarenheter för att utvecklas i sin profession gällande dessa frågor. Vi använder oss av det standardiserade utrednings- och bedömningsinstrumentet Instrument X. Vi samarbetar med många olika aktörer både intern och externt.

Vi söker nu en socialsekreterare för ett vikariat på ett år. 

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att hjälpa människor att komma ut i egen försörjning. För att lyckas med detta är det viktigt att du är bra på att samarbeta internt med kollegor inom kommunen samt externt med arbetsförmedling, försäkringskassa, psykiatri-, och primärvården m.fl.

I ditt arbete så kommer träffa människor som ansöker om ekonomiskt bistånd, utreda deras ansökan, fatta beslut, verkställa beslut och erbjuda råd-, och stödinsatser. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta relationsskapande och har bra förmåga att etablera kontakt med människor som befinner sig en utsatt situation. Arbetet som socialsekreterare förutsätter att du är bra på att bemöta människor i kris och att du har en humanistisk grundsyn med tro på människan.

Då vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas med att förändra metoder och arbetssätt ser vi gärna att du tycker det är stimulerande och intressant att vara med oss och stötta oss i förändringsarbetet.

Idag arbetar ca 30 medarbetare inom enheten, där även ledning med en enhetschef och tre gruppchefer ingår. Inom avdelningen finns också specialistsocionomer, FUT-handläggare samt verksamhetsutvecklare.

Det här söker vi hos dig

För att passa i rollen som Socialsekreterare hos oss vill vi att:

 • Du har socionomexamen
 • Du har god kännedom om socialförsäkringssystemet
 • Du har en god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt på svenska
 • Erfarenhet av socialt arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande
 • Erfarenhet av MI är meriterande

Din kompetens

 • Du är utvecklingsorienterad och brinner för ett kunskapsbaserat och systematiskt arbetssätt med den enskilde i centrum.
 • Eftersom arbetet ofta innebär att möta människor med en komplex livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.
 • Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl.
 • När du tar beslut har du en god förmåga att se helheten och gör korrekta avvägningar, prioriterar samt väger samman all information.
 • Du har god förmåga att skapa relationer och etablera kontakt med människor i en utsatt situation.
 • Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet med uppdrag som myndighetsutövare.
 • Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus.
 • Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Som nyanställd så får du en individuellt anpassad introduktion som våra specialistsocionomer ansvarar för tillsammans med din närmsta gruppchef. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm city. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se för mer information.

Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna:

Sandra Bergman Gruppchef tel: 08-606 96 56 mail: sandra.a.bergman@haninge.se

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/268
Kontakt
 • Sandra Bergman , 08-6069656
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb