Social- och äldreförvaltningen, Biståndsavdelningen, LSS barn och vuxen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Enhetens övergripande mål är att skapa förutsättningar för ökad självständighet för målgruppen. Verksamheten bedrivs utifrån lagstiftningens krav, politiska mål och kommunens riktlinjer.

Tyngdpunkten i enhetens arbete inom myndighetsutövning är rättssäker handläggning, enhetliga bedömningar samt uppföljning av beslut och beviljade insatser. Enhetens uppdrag och mål är att handlägga ansökningar från den enskilde, utreda behov av insatser och fatta beslut, beställa insatser samt följa upp besluten och hur de beviljade insatserna fungerar.

På enheten finns idag totalt 17 LSS-handläggare, tre SoL under 65-handläggare, en administratör, två enhetschefer samt stödfunktioner. En av våra tre gruppledare går nu vidare till nytt spännande uppdrag och vi söker därför en ersättare. 

Ditt uppdrag

Vi inrättar nu två enheter, 1:a- och 2:a linjen funktionsstöd, vilka kommer ha ett gemensamt uppdrag att utveckla det förebyggande arbetet, skapa en mottagningsgrupp och arbeta med individbaserad systematisk uppföljning samt säkra arbetssätten för att stävja välfärdsbrottslighet.

Ditt uppdrag är ha det primära ansvaret för att leda det dagliga arbetet och att stötta handläggarna i frågor gällande myndighetsutövning enligt LSS och SoL.

Du leder ärendedragningar, har avstämningar med varje handläggare och fungerar som ett stöd både till handläggare och till enhetschef. En del av arbetsuppgifterna kommer att bestå av uppgifter för att avlasta enhetschef och kan därmed variera över tid.

Vid behov går du in som tillförordnad enhetschef. Du kommer att arbeta med samverkan både internt och externt och det är därför av största vikt att du är tydlig, kommunikativ och ger alla människor du möter ett gott bemötande.

Det här söker vi hos dig

 • Socionomexamen
 • Teoretisk kunskap om lagstiftningarna LSS och SoL
 • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning enligt LSS och SoL
 • Det är viktigt att du som söker har god kännedom om vad som händer inom funktionshinderområdet, och vilka utmaningar det kan komma att generera i framtiden
 • Du bör ha minst tre års erfarenhet av att handlägga ärenden inom socialtjänsten, och vana av att driva ditt arbete självständigt.

 Meriterande

 • Det är meriterande om du har god erfarenhet av att arbeta enligt IBIC.
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande uppdrag inom myndighetsutövning i Socialtjänsten, gärna LSS.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av individbaserad systematisk uppföljning (ISU)

Din kompetens

 • Som person är du självgående, resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut.
 • Du tar egna initiativ för att se till att arbetet flyter på.
 • Du har en helhetssyn på arbetet och därmed möjlighet att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt som du kan hjälpa andra att prioritera.
 • Du har ett lösningsorienterat, empatiskt förhållningssätt och ger alla du möter ett gott bemötande, oavsett situation.
 • Du är bra på att inspirera och motivera medarbetare och du har god samarbetsförmåga, både internt och externt.
 • Vidare är du en stabil person som kan behålla lugnet i svåra situationer. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om vår verksamhet och kommun: www.haninge.se

Har du några frågor, kontakta:

Jessica Lundmark Enhetschef 08-606 76 81 mail: jessica.lundmark@haninge

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/266
Kontakt
 • Jessica Lundmark, Enhetschef, 08-6067681
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb