SÄF-Individ och familjeomsorg, första linjen, Förebyggande barn unga vuxna

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommun anpassar sig inför framtidens socialtjänst och har därför inrättat en första linjens socialtjänst. Här har vi samlat tidiga och förebyggande råd- och stödinsatser med mål att kunna erbjuda kommuninvånarna hjälp i ett tidigt skede så allvarlig problematik förebyggs. Vi skall finnas nära kommuninvånarna och det skall bli enklare att komma i kontakt med socialtjänsten.

 

Ditt uppdrag

Den uppsökande verksamheten vänder sig främst till vuxna personer med en långvarig psykisk funktionsnedsättning och/eller beroendeproblematik samt hemlöshet. Arbetet är inriktat på att nå de mest utsatta som kan behöva hjälp av samhället men som på egen hand inte sökt detta. Du arbetar uppsökande med att söka upp, etablera kontakta och motivera människor i en utsatt situation och du följer även med vid planerade besök och insatser. Det relationsskapande arbetet är en viktig förutsättning för denna tjänst och du kommer möta människor i en komplex livssituation där du har förmåga att se möjligheter och möjliga vägar till förändring. I ditt arbete är du en viktig samarbetspartner både för kollegor inom socialtjänsten, men också externa samarbetspartners som polis, hyresvärdar och vården.

 

För tjänsten krävs att du har:

 • Socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Erfarenhet av att arbeta med personer som har psykiska funktionsnedsättningar och/eller beroendeproblematik

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning eller uppsökande verksamhet.
 • God kännedom om hur andra myndigheter som polis och sjukvård arbetar.

 

Din kompetens

 • Du är stresstålig och har förmåga att hantera akuta situationer
 • Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation
 • Uppdraget innebär att du är flexibel samt kan organisera, avgränsa och prioritera i dina arbetsuppgifter
 • Du är förtroendeingivande och ha god samarbetsförmåga
 • Du är lugn, stabil och respektfull

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Vikariat 1 år med möjlighet till förlängning. Schemalagd arbetstid; dag, kväll och helg. B-körkort är ett krav.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/254
Kontakt
 • Karin Österling, 08-6069250
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb