Kultur- och fritidsförvaltningen, Norr, Kulturskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

”Tillsammans formar vi framtiden! - Vill du vara med och bygga vår nya kulturskola?”

En av våra fiollärare är tjänstledig för studier och vi behöver vi nu en bra pedagog som kan ta hand om fioleleverna och fortsätta utveckla ensembleverksamheten.  Tjänsten är ett vikariat och avser i första hand hösten 2024, men kan eventuellt komma att förlängas eller omvandlas till en tillsvidareanställning.

Ditt uppdrag

Haninge kulturskola är inne i ett mycket spännande utvecklingsarbete och nu söker vi en bred musikpedagog 80% med fiol som huvudämne. Ditt uppdrag blir att undervisa barn och unga 6-19 år samt arbeta ämnesöverskridande med ensembler och projekt. Kulturskolans största uppdrag och utmaning är att ”nå nya- och nå fler”. En del av detta är att undervisa med nya metoder och format där undervisning i olika typer av grupper är en viktigt del.

Tjänsten är idag förlagd till Brandbergen och Västerhaninge och arbetet sker i nära samarbete med kollegor både inom stråk- och andra ämnen.

Dina kvalifikationer

Vi söker nu en engagerad musikpedagog med erfarenhet och intresse för att arbeta med barn och unga. Kunskap, erfarenhet och intresse för att utveckla bra metoder för undervisning i grupp är en förutsättning. Bredd är viktigt men även fördjupade kunskaper inom något område eller någon genre, då vi vet att både bredd och spets är viktigt. Erfarenhet av verksamheter från andra kulturområden eller liknande kursverksamheter är meriterande.

Examen från högskola med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav liksom kunskaper om digitala verktyg och arbetssätt.

Din kompetens

Du behöver ha idéer och en vilja att prova dig fram, söka nya vägar, mot en breddad och angelägen kulturskola. Vi kommer att öka vårt utbud och prova nya sätt att jobba vilket handlar om nya format och nya former för samverkan. Det kan vara Öppen kulturskola, ”provapå”-kurser eller vår nya rekryteringssatsning ”Lilla Kulturskolan”, som vänder sig till små barn i åldern 3-5 år.

Haninge är en stor och mångkulturell kommun. Det är därför meriterande att ha erfarenheter av andra kulturer eller av att ha arbetet i mångkulturella sammanhang med olika ingångar till pedagogik och metodik.

Stor vikt läggs vid social förmåga och personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med många erfarna och duktiga kollegor. Du har mycket stora möjligheter att själv påverka innehåll och upplägget för ditt a

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler rbete som pedagog i kulturskolan.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske löpande.och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-22
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/250
Kontakt
  • Uno Karlsson, 08-6068726
  • Uno Karlsson, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb