Social- och äldreförvaltningen, IOF, Första linjen socialtjänst

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Första linjens socialtjänst

Haninge kommun anpassar sig inför framtidens socialtjänst och har därför inrättat en första linjens socialtjänst. Här har vi samlat tidiga och förebyggande råd- och stödinsatser med mål att kunna erbjuda kommuninvånarna hjälp i ett tidigt skede så allvarlig problematik förebyggs. Vi skall finnas nära kommuninvånarna och det skall bli enklare att komma i kontakt med socialtjänsten. För att utveckla det förebyggande arbetet startade hösten 2023 arbetet med SSPF som är samverkansform mellan socialtjänst, skola, polis och fritid med syftet att förhindra att unga hamnar i kriminalitet eller missbruk.

Nu söker vi en ny kollega till Förebyggarteamet riktat mot SSPF!

Ditt uppdrag

I denna tjänst kommer du vara med och utveckla Haninges SSPF (samverkan Socialtjänst, Skola, Polis och Fritid) i rollen som SSPF-koordinator. Tillsammans med dina kollegor är du drivande i att utveckla arbetssätt och metoder. Vi arbetar med SSPF på tre nivåer- områdesnivå, gruppnivå och individnivå och du är en nyckelperson och koordinerar arbetet på alla tre nivåer.

Du samordnar aktörerna i regelbundna möten på områdesnivå med syfte att gemensamt uppmärksamma behov av trygghetsskapande insatser, och utforma åtgärdsplaner för att förebygga att unga involveras i kriminalitet.

SSPF grupp aktiveras på områdesmötena och innebär att en åtagandeplan upprättas gällande en grupp, exempelvis en grupp elever i en klass. En insats kan vara föräldrarådslag som är en mötesmetod för att ge föräldrarna möjlighet att samarbeta med andra föräldrar och se möjligheter att förändra barnens situation.

På individnivå innebär uppdraget att tidigt upptäcka och identifiera barn och unga som är i behov av stöd i ett tidigt skede samt kunna erbjuda och motivera föräldrar och barn/unga att ta emot hjälp för att bryta en negativ utveckling.

I tjänsten ingår det även att kunna vara behjälplig i myndighetsutövning i mottagningsgruppen barn, unga och vuxna. Visst kvälls- och helgjobb förekommer.

Det här söker vi hos dig

Du har engagemang, kompetens och erfarenhet av att i samverkan arbeta förebyggande i syfte att motverka att barn och unga riskerar ogynnsam utveckling. Hos oss arbetar vi med att utveckla verksamheten och du förväntas ta en aktiv del i att driva och utveckla arbetet med SSPF.

Vi lägger stor vikt vid gott professionellt bemötande mot våra klienter, samarbetspartners och varandra. För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare som vill arbeta i ett team där vi stöttar varandra och hjälps åt.

För tjänsten krävs att du har:

 • Socionomexamen
 • Mångårig erfarenhet av myndighetsutövning barn och unga alternativt behandlingsarbete riktat mot barn och unga
 • Erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga som riskerar att hamna i kriminalitet och/eller missbruk
 • Du har kunskap och förmåga att dokumentera korrekt och rättssäkert

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och projektledarskap
 • Kunskap och erfarenhet av nätverksmöten och samverkansmöten
 • Vana att arbeta i samverkan och leda möten
 • Vana att hålla workshops och presentationer

Din kompetens:

Tjänsten kräver att du kan anpassa dig utifrån nya situationer eftersom det är en nystartad verksamhet under utveckling. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

 • Du driver på ett självgående sätt dina uppgifter framåt
 • Du är förtroendeingivande och har god samarbetsförmåga
 • Du är stresstålig och har förmåga att hantera akuta situationer
 • Kommunikativ förmåga

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Förebyggarteamet består av åtta erfarna och engagerade kollegor, varav 2,5 tjänster är SSPF-koordinatorer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta: 

Karin Österling- Gruppchef Tel: 08-606 92 50 eller karin.osterling@haninge.se

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/249
Kontakt
 • Karin Österling, 08-6069250
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb