Kommunstyrelseförvaltningen, Ekonomiavdelningen, Controllergruppen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du bli en viktig medarbetare inom controlling och ansvara för budget, uppföljning och prognosprocessen, arbeta nära chefer och vara en del av förvaltningsledningen? Haninge kommun söker en controller!

Som controller hos oss på Haninge kommun har du en viktig roll i att säkerställa kommunens ekonomiska stabilitet och hållbarhet. Du ansvarar för att analysera och rapportera det ekonomiska resultatet för nämnd, förvaltningsledningen och ledningen inom kommunen. Du ansvarar för att ge service, stöd och styrning till budgetansvariga chefer om ekonomiska strategier och planer där ekonomistyrning går hand i hand med verksamhetsutveckling. Här har du chansen att göra en verklig skillnad i samhället och bidra till att forma en bättre framtid för invånarna i kommunen. 

Det här kan vi erbjuda dig

Hos oss på Haninge kommun får du ett utvecklande och varierande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger och naturområde samt med goda kommunikationer endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Ditt uppdrag

Som controller har du ett övergripande ansvar för ekonomisk uppföljning, analys och rapportering till nämnd. Du har också en viktig sammanhållande, strategisk roll då du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du bidrar även med underlag för beslutsfattande på en övergripande kommunal nivå.  

I uppdraget som controller är dina arbetsuppgifter bland annat att:

  • Ansvara för att driva budget- och prognosarbete inom ditt ansvarsområde för både driftskostnader och investeringsutgifter
  • Ansvara för uppföljning, analys, och rapportering av det ekonomiska resultatet till förvaltningsdirektör, nämndpolitiker och controllerchef
  • Vara ansvarig för driva månads- och tertialbokslut inom din nämnd
  • Vara ett nära stöd till chefer i verksamheten och på ett pedagogiskt sätt förklara ekonomiska samband och resultat
  • Vara en del i förvaltningens ledningsgrupp för att bidra i det strategiska utvecklingsarbetet där ekonomistyrning och verksamhetsstyrning går hand i hand
  • Samarbeta över gränserna för bästa nytta för kommunen som helhet samt delta i utvecklingsarbete inom ekonomiområdet för hela kommunen

Värt att veta

Du tillhör enheten Ekonomistrategisk planering och uppföljning som arbetar med att tydliggöra de strategiska frågorna, samordna de kommungemensamma ekonomi processerna samt vara ett ekonomistöd till förvaltningsledning, nämnd och budgetansvariga chefer. I controllergruppen är vi ett tiotal trevliga och kompetenta medarbetare som ingår i ekonomiavdelningen som består av omkring 40 medarbetare. Ekonomiavdelningen är en del av kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att tillhandahålla stöd, service och styrning till verksamheterna.  

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren anser vara lämplig, samt mångårig erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och övriga delar i officepaketet samt erfarenhet av arbete i budget- och prognosverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom pedagogiskt ledarskap samt erfarenhet från kommunal ekonomi. 

Som person är du analytisk och kommunikativ i både tal och skrift. Du har förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt förklara ekonomiska samband för chefer, förvaltningsledning och politiker. Du är ambitiös och initiativtagande då du kommer att ha en viktig roll i det strategiska arbetet inom förvaltningen i syfte att knyta ihop verksamheten med de ekonomiska förutsättningar. Eftersom du har många kontaktytor både inom och utanför förvaltningen ser vi att du har lätt för att knyta sociala kontakter i yrkesmässiga sammanhang och skapa goda relationer.

Välkommen med din ansökan! 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/248
Kontakt
  • Åsa Appelgren, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb