Stadsbyggnadsförvaltningen, Vatten- och avloppsavdelningen (VA), Utredning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Utveckling är en del av vår vardag i mötet med kollegor, alla Haningebor och i vår strävan efter att hela tiden lära oss att göra saker ännu lite bättre. Vi på stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning ansvarar för kommunens VA-anläggning och vårt uppdrag är att driva och utveckla VA-verksamheten för att leverera hållbara vattentjänster till dagens och framtidens kunder i Haninge.  Nu behöver vi förstärka vårt strategiska och utredande arbete inom dricksvatten och söker en VA-ingenjör med inriktning dricksvatten.   

Ditt uppdrag

Som VA-ingenjör med inriktning dricksvatten kommer du att arbeta med den långsiktiga planeringen för den framtida dricksvattenförsörjningen, både för vattenresurser och dricksvattenledningsnätet. 

Du kommer ansvara för att driva och bevaka frågor gällande VA-huvudmannens vattenskyddsområden som tillståndsfrågor, att bevaka ärenden och föroreningsrisker och att leda utredningar inom området.

Du kommer delta i arbetet med strategiska planer för vattenförsörjning och i arbetet gällande frågor om kapacitet och dimensionering av dricksvattenledningsnätet vid stadsbyggnadsprojekt och VA-projekt.  

Det kommer också  vara delaktig i andra förekommande arbetsuppgifter på enheten som exempelvis förnyelseplanering och områdesvisa utredningar. Arbetet innebär mycket kontakter internt på VA och inom kommunen samt även externt. Titeln för tjänsten är VA-ingenjör. 

Det här söker vi hos dig

  • Civilingenjör med inriktning inom exempelvis väg- och vatten, miljö- och vattenteknik eller samhällsbyggnad, eller har utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta strategiskt med dricksvatten
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Körkort B

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta med frågor gällande vattenförsörjning och vattenskyddsområden
  • Erfarenhet av att arbeta med dimensionering och utformning av VA-system
  • Kunskaper inom kemi och hydrologi

Som VA-ingenjör behöver du kunna ta ansvar för dina egna uppgifter och strukturera upp ditt arbete för att nå mål och resultat. Du behöver också kunna arbeta bra ihop med andra människor och har en god kommunikativ förmåga. Du förstår din roll inom verksamheten och tar även hänsyn till det större perspektivet och ser helheter i arbetet.  

Med din kunskap och ditt engagemang förväntas du delta i utvecklingen av rutiner och arbetssätt så att vi tillsammans skapar ett ännu bättre Haninge.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en roll med spännande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att tillhöra VA-avdelningen och enheten Utredning med drygt 10 medarbetare. Här finns en god sammanhållning och stor kompetens inom bland annat förnyelseplanering, modellering, dagvatten och skyfall. Vattenförsörjning och vattenskyddsfrågorna kräver ett tätt samarbete med enheten VA-verk. Vi sitter i Handens industriområde.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/228
Kontakt
  • Malin Qviberg, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb