Social- och äldreförvaltningen, IOF, Andra linjens socialtjänst barn

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Vi utvecklar område barn och söker nu socialsekreterare med inriktning säkerhetsplanering enligt Signs of Safety

I vår anpassning inför framtidens socialtjänst har vi nu påbörjat andra linjens socialtjänstområde barn där vi möter de barn som är, eller som kan vara, i behov av biståndsbedömda insatser som föregås av ansökan och utredning. I arbetet utgår vi från ett målgruppsfokus i vilket vi utreder och samordnar insatser utifrån evidens- och kunskapsbaserade metoder, och i samverkan med andra samhällsaktörer.

Andra linjens socialtjänstområde barn består av utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, familjebehandling, öppenvård, administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Varje grupp leds av en gruppchef och området som helhet leds av en områdeschef. I utredningsgrupperna arbetar vi familje- och målgruppsorienterat i åldersgruppen 0-17 år. 

Nu utvecklar vi område barn och gör en ny satsning med två socialsekreterartjänster inriktning säkerhetsplanering enligt Signs of Safety och söker dig som är redo för nästa steg i karriären! Som socialsekreterare med uppdrag säkerhetsplanering kommer du att tillsammans med din kollega genomföra säkerhetsplaneringar enligt Signs of Safety i både nya och i pågående ärenden. Du drivs därför av ett engagerat arbetssätt där du arbetar nätverksbaserat och lösningsfokuserat genom ett intensifierat samarbete med barnets familj och nätverk. Du förväntas arbeta strukturerat enligt Signs of Safety:s modell för säkerhetsplaneringar där du kan identifiera både risker och skydd i familjens situation. Målet med säkerhetsplaneringen är att hitta lösningar i barnets nätverk och att skapa en plan för att barnets säkerhet och trygghet ska vara garanterad även när livet är svårt.

Ditt uppdrag

 • I team tillsammans med kollega med samma uppdrag bistå ordinarie socialsekreterare/barnsekreterare i ärenden där barnet antingen riskerar att bli, eller redan är, placerat
 • Planera, hålla i och följa upp nätverksmöten
 • Genomföra alla de steg som ingår i en säkerhetsplanering enligt Signs of Safety samt följa upp planen
 • Du utgår i din handläggning från gällande lagar, författningar och riktlinjer
 • Du behöver vara flexibel i arbetstid då en del nätverksmöten kan behöva hållas sena eftermiddagar eller tidiga kvällar

Det här söker vi hos dig

 • Socionomexamen
 • Flerårig erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning område barn och unga
 • Grundutbildning Signs of Safety, med fördel också utbildning i säkerhetsplanering och andra utbildningar kopplade till Signs of Safety
 • Erfarenhet av BBIC
 • Körkort är önskvärt 

Din kompetens

Som medarbetare hos oss är det givet att du gillar samarbete med andra, men även att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, är lyhörd, strukturerad och tydlig i din kommunikation eftersom en stor del av arbetet kommer att handla om att involvera och motivera barnets nätverk. Du ser vinsterna i att jobba nära barnets familj och nätverk för att bidra till barnets trygghet och säkerhet på sikt. 

Eftersom denna satsning innebär att vi gör något nytt söker vi dig som har ett intresse av att få vara med och utveckla arbetssättet tillsammans med din kollega och chef, och i det vara både nyfiken och kreativ. Du ser möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, är flexibel och har barnens bästa i fokus. Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi som arbetar här är kunniga och engagerade i vårt arbete, är måna om varandra och om att ha en god stämning i grupperna. Vi vill att vårt arbete präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet, och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete. I syfte att stärka vår kvalitet och skapa förutsättningar till att våra socialsekreterare har möjlighet att använda sin kompetens resurseffektivt och med barnens bästa i fokus har vi valt att göra följande satsningar:

 • Mindre grupper med närhet till närmsta chef
 • Det finns en upparbetad struktur för regelbundet stöd som ärendedragningar och extern handledning
 • Specialistsocionomer med ett verksamhetsövergripande uppdrag inom exempelvis metodstöd, implementering och återkommande utbildningar
 • Introduktionsplan
 • Verksamhetsutvecklare som stöd i vår fortsatta utveckling med målgruppsorienterat arbetssätt
 • SIP-samordnare som stöd för att de barn som behöver erbjuds SIP-möten med god kvalitet
 • Placeringssamordnare som stöd i att söka externa placeringsformer och hantera avtal
 • Administratörer med uppdrag att avlasta och att stödja
 • Vi har en struktur för distansarbete för de som önskar och utifrån verksamhetens behov

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta:                                                        

Nora Messary - Gruppchef  08-606 80 35   nora.messary@haninge.se 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 40 tim per vecka
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/163
Kontakt
 • Nora Messary , 08-6068035
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb