Stadsbyggnadsförvaltningen, Vatten- och avloppsavdelningen (VA), Utredning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Välkommen att utvecklas med oss

Utveckling är en del av vår vardag i mötet med kollegor, alla Haningebor och i vår strävan efter att hela tiden lära oss att göra saker ännu lite bättre. Vi på stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning ansvarar för kommunens VA-anläggning. Vi har också uppdrag åt skattekollektivet som skyfall, VA-rådgivning och avfallsfrågor. Kommunen gör en nystart kring vattenvårdsfrågor och placerar tjänsten som kommunens vattenstrateg på VA-avdelningen med förhoppning om synergieffekter mellan vattenvårdsarbete och dagvattenhantering. Därför söker vi nu en vattenstrateg och då tjänsten är ny finns möjlighet att vara med och utveckla den.   

Ditt uppdrag

Som vattenstrateg ansvarar du för det kommunövergripande strategiska arbetet för en god vattenstatus i kommunens yt-, kust- och grundvatten. Det innebär arbete med styrning och samordning av kommunens åtgärdsarbete för att uppnå de nationella och kommunala målsättningarna inom vattenförvaltning. Du kommer att ha en viktig roll i kommunikationen med både externa och interna aktörer, inklusive myndigheter och delta i arbete med exempelvis Lokala åtgärdsprogram och initiera vattenvårdsåtgärder. Du kommer bistå som expertstöd i processer som rör vattenkvalitet och MKN vatten i översiktlig planering, detaljplaner och projekt.

En mindre del av tjänsten omfattar samordning av kommunens förvaltningsövergripande VA-frågor som inte hör till VA-kollektivet. Det kan vara arbete med exempelvis kommunens vattentjänstplan och frågor kopplat till enskilt VA. Du kommer också att delta i kommunens arbete gällande skyfall och översvämningsrisker. 

Det här söker vi hos dig

  • Högskole-/universitetsutbildning inom vatten eller miljö alternativt annan motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta som till exempel vattenstrateg, vattensamordnare, miljöutredare, åtgärdssamordnare, hydrolog, konsult inom miljö/vatten eller liknande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Körkort B

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta strategiskt inom vattenförvaltning enligt EU:s vattendirektiv/vattenvård

  • Kunskaper i för området relevant lagstiftning, miljökvalitetsnormer för vatten, att ta fram handlingsplaner, åtgärdsarbete för att nå en god vattenstatus samt hydrologi.

  • Kunskaper om enskild VA-försörjning

Du behöver kunna arbeta självständigt, vara initiativtagande och ha ett strukturerat arbetssätt med förmågan att se helheten och tänka strategiskt samtidigt som de små detaljerna också är viktiga. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga och kunna skapa förutsättningar för ett gott samarbetsklimat.  

Med din kunskap och ditt engagemang förväntas du delta i utvecklingen av rutiner och arbetssätt så att vi tillsammans skapar ett ännu bättre Haninge.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en självständig roll med spännande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att tillhöra enheten Utredning med cirka 10 medarbetare. Här finns en god sammanhållning och stor kompetens inom bland annat förnyelseplanering, modellering, dagvatten och skyfall. Vi sitter i Handens industriområde.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/160
Kontakt
  • Malin Qviberg, 08-6067000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb