Social- och äldreförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

 

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Verksamhetscontroller till Haninge kommun

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du arbeta med samhällsdriven analys och utveckling som verksamhetscontroller för Haninge kommun? Sök rollen redan idag!

Haninge kommun söker två verksamhetscontrollers med uppdrag att säkerställa högsta kvalitet i planering och uppföljning och vara ett ledningsstöd för förvaltningens mål- och resultatstyrning. Genom att vara ett ledningsstöd och arbeta kvalitetsdrivande är du med och bidrar till samhällsutveckling inom social- och äldreförvaltningen. Jobbar du idag som verksamhetscontroller eller liknande inom offentlig verksamhet och gärna i kommun - sök rollen som verksamhetscontroller!

Ditt uppdrag

Du kommer att vara ansvarig för att samordna, utveckla och rapportera mot nämnd för förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess. 
Arbetsuppgifterna är:

 • Du ingår i direktörens stab för ledning och utveckling och det inkluderar analys av verksamhetsresultat utifrån ekonomi och kvalitet. Detta sker i tätt samarbete med ekonomicontroller.
 • Att vara ett stöd till chefer i nämndernas och förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess samt utveckla mål- och resultatstyrningen i förvaltningen.
 • Ansvara för att utveckla förvaltningens arbete med datadriven utveckling och ge stöd till chefer för utvecklingsinsatser och effektiviseringar inom nämndernas ansvarsområden.
 • Att genomföra utredningar och ta fram beslutsunderlag för nämnd- eller ledningsbeslut utifrån ekonomi och kvalitet. Ansvara för samordning av arbetet för respektive nämnd och verksamhetsområdernas arbete mot välfärdsbrott.
 • Omvärldsbevakning och jämförelser med andra kommuner och liknande verksamheter.
 • Att ingå i kommunens nätverk för controllers och initiera och delta i relevanta nätverk med andra kommuner.

Haninge kommun är inne i en intensiv och expansiv utvecklingsfas. Ambitionen är att erbjuda den bästa servicen och vara en stad där invånarna trivs och känner framtidstro. Haninges starka attraktivitet och närhet till city, med sju pendeltågsstationer, gör att de lockar nya invånare och fler företag att etablera sig i kommunen. Arbetet och uppgifterna på Social- och äldreförvaltningen är en otroligt viktig del av en större helhet när man går från förort till stad.

Social- och äldreförvaltningens verksamhet står inför en rad utmaningar:

 • Ny lagstiftning som kommer ställa högre krav på kunskapsbaserad socialtjänst.
 • Ett starkare fokus på ett förebyggande perspektiv.
 • Socialtjänsten kommer behöva göras mer tillgänglig och fler insatser kan komma att ges utan bistånd.
 • Invånare vill vara delaktiga och erbjudas individanpassade insatser.
 • Kompetensförsörjning - man behöver attrahera fler medarbetare att vilja arbeta i omsorgen

Haninge kommun söker två verksamhetscontroller som kommer att ha ett nära samarbete och kunna vara varandras bollplank. Som verksamhetscontroller inom staben för ledning och utveckling är målet att säkerställa bästa kvalitet i planerings- och uppföljningsprocessen för nämnderna och förvaltningen som underlag till beslut och vara ett ledningsstöd i förvaltningens mål- och resultatstyrningsarbete.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig med relevant samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har mångårig erfarenhet av att verka i en politisk styrd organisation och har kunskap om mål- och resultatstyrning samt planerings- och uppföljningsprocesser inom offentlig verksamhet. Du är analytisk, strukturerad och har förmågan att se helheten. Ditt utvecklingsdriv och processorienterade arbetssätt gör dig initiativtagande och självgående. Vi vill också att du har du har erfarenhet av att arbeta med nyckeltal och indikatorer. Samarbetet med andra för att nå gemensamma mål är en självklarhet för dig.

Du har goda kunskaper inom analys- och kvalitetsarbete samt erfarenhet av arbete med digitala verksamhetssystem. Din kommunikativa förmåga är viktig, anpassad efter olika målgrupper. I din roll ingår att bearbeta och presentera underlag på ett pedagogiskt sätt, både skriftligt och muntligt, vilket kräver goda analytiska färdigheter och bekvämlighet med att tala inför andra. Vi förväntar oss att du kan kommunicera komplexa ämnen klart och tydligt, både i tal och skrift på svenska.

Det är även meriterande erfarenhet om du har:

 • Kunskap om socialtjänstens verksamhetsområde och målgrupper samt kunskap om kvalitetsarbete inom socialtjänsten.
 • Kunskap om valfrihetssystem och att skapa incitamentsmodeller för att driva kvalitet
 • Kunskap i att mäta och följa effektivitet inom socialtjänsten

Det här kan vi erbjuda dig

Haninge kommun erbjuder ett spännande uppdrag som verksamhetscontroller där du spelar en central roll i social- och äldreförvaltningens utveckling och framtid. Du kommer att vara en nyckelfigur som driver och utvecklar processer och du har stor möjlighet att påverka och göra skillnad.

Placerad i ljusa och trivsamma kontorslokaler, endast 20 minuter från T-centralen, kommer du också att ha närhet till köpcentrum, restauranger, kulturhus och naturområden med bad, skid- och löpspår. Haninge kommun värdesätter sina medarbetares välmående och erbjuder fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid med möjlighet till flexibel arbetstid samt distansarbete, klämdagar och möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget TNG. Du kan söka rollen HÄR.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Indiviuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/159
Kontakt
 • Åsa Pettersson, 0767247030
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb